WEERBUREAU HWS

Weerbureau HWS biedt kustrecreatie troost!

Weerbureau HWS biedt kustrecreatie troost!

Tot groot verdriet van de strandtenthouders worden in de korte weerberichten op radio en televisie niet alle details genoemd voor het weer aan het strand. Weerbureau HWS biedt de kustrecreatie troost in de vorm van een speciale weerlijn met regionale strandweerberichten.

Voor zonaanbieders, surfers en andere strandliefhebbers heeft Weerbureau HWS het strandweerbericht beschikbaar waarin men precies de vaak zeer complexe weersituatie boven de Nederlandse kuststrook kan beluisteren. Het weer en de verwachte weersontwikkelingen aan het strand worden in sterke mate bepaald door de effecten van land en zee. Juist op die grens kan het weer soms heel anders uitpakken. In het voorjaar resulteert dat vaak in veel meer zon, vergeleken met plaatsen die verder van zee af liggen. Ook in de zomer is het weer aan de kust vaak verrassend mooier dan in de rest van Nederland. Toch kan een mistveld dat vanaf de Noordzee binnendrijft, het strandplezier verstoren. In antwoord op de vraag wel of niet naar het strand is een telefoontje naar de Strandweerlijn van Weerbureau HWS eigenlijk een 'must'.

De strandweerberichten worden gemaakt voor de volgende regio's: De Zeeuwse stranden
De Zuid-Hollandse stranden
De Noord-Hollandse stranden
De Waddeneilanden

De StrandWeerlijn is te bereiken via 0900 8003 en via 0900 WEER (0900 9337), zowel telefonisch te beluisteren als aan te vragen per fax. Op www.meteoplaza.nl kunt u de strandweerberichten via internet opvragen.

Voor meer informatie bel Weerbureau HWS, Marleen Verbeek telefoonnummer: 035 603 9 003,
Na 18.00 uur kunt u contact opnemen met 035 603 9 001

19 jul 01 17:25