Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

McAfee biedt online Scanner voor Code Red Worm
McAfee ASaP biedt CyberCop Worm-Scanner voor online kwetsbaarheidsbeoordeling

Amsterdam, 20 juli 2001 - McAfee, onderdeel van Network Associates, Inc. (Nasdaq: NETA), biedt een online kwetsbaarheidsbeoordeling voor de recent ontdekte Code Red worm. Zakelijke gebruikers wordt geadviseerd om de CyberCop Worm-Scanner op de McAfee ASaP website te gebruiken, op http://www.mcafeeasap.com.

De Code Red worm stuurt honderdduizenden webservers naar het IP adres 198.137.240.91, dat doorgestuurd wordt naar de website van het Witte Huis. De worm tast de PC desktop of Windows NT file servers niet aan.

Door gebruik te maken van McAfee's CyberCop Worm-Scanner, kunnen bedrijven bepalen of hun server kwetsbaar is. Als dat het geval is, verwijst het gebruikers naar de Microsoft website waar een patch gedownload kan worden. Daarnaast is het nodig om de server te rebooten, zodat de worm uit het geheugen verwijderd kan worden. Zonder de patch zal de server opnieuw geïnfecteerd worden met dezelfde kwetsbaarheid.

Meer informatie staat online op http://www.nai.com.

McAfee
McAfee is onderdeel van Network Associates en beschermt e-business ondernemingen tegen beveilingsinbreuken en virusaanvallen. McAfee heeft zich sterk gericht op de groeiende mobiele en draadloze markt, met de ontwikkeling van de VirusScan Wireless productfamilie. McAfee richt zich ook actief op de service provider markt met McAfee ASaP, dat beveiliging en virusbescherming biedt via het internet. Alle McAfee producten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft als eerste het Melissa-virus, Bubbleboy en Phage, het eerste draadloze virus, ontdekt. Voor meer informatie, zie www.mcafeeb2b.com of www.mcafeeasap.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiligings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit vier business units. McAfee levert antivirusproducten, PGP Security levert firewall, indringerdetectie- en encryptieproducten, Sniffer Technologies is expert op het gebied van netwerk- en applicatiebeheer, en Magic Solutions biedt webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###