Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 20-07-2001 Politieberichten district Kerkrade
Vrijdag 20 juli 2001 - 14.30 uur

Vaals; met 90 km/uur op bromfiets!
Woensdag 18 juli heeft de politie om 17.20 uur in Vaals van een 17-jarige jongen uit die plaats diens bromfiets in beslag genomen. De jongen reed over de Lemiersberg met een snelheid van maar liefst 90 km/uur. Dit terwijl een bromfiets maximaal 40 km/uur mag rijden. Omdat het vermoeden bestaat dat de bromfiets opgevoerd is, zal daaraan een technisch onderzoek plaats vinden.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; poging inbraak
Vrijdag 20 juli om 03.55 uur belde een oplettende getuige de politie dat een man en een vrouw bezig waren in te breken in een café gelegen aan de Hereweg in Landgraaf. Toen men ter plaatse kwam, werden daar een voor de politie bekende 29-jarige vrouw en 53-jarige man uit Heerlen aangetroffen. De voordeur van het café bleek al braaksporen te vertonen. De vrouw probeerde nog tijdens haar aanhouding een koevoet onder de politieauto te verstoppen. Dit werd echter gezien. De mannelijke verdachte, die toen de politie arriveerde aan de overzijde van het café stond, sprintte er vandoor en bleef aanvankelijk spoorloos. Toen hij korte tijd later echter opdook in de omgeving van het Heerlense station, kon hij alsnog worden aangehouden. Beiden werden ingesloten.

Eygelshoven; twee branden
Vrijdag 20 juli brak om 03.05 uur brand uit in een scoutinggebouw aan de Laethof in Eygelshoven. De brand sloeg op een gegeven moment over naar het dak. Omdat de brandweer snel ter plaatse was, kon voorkomen worden dat de brand zich verder over het pand kon verspreiden. Aangezien een gedeelte van het dak uit asbestplaten bestond, werd uit voorzorg aan de direct omwonenden verzocht de openstaande ramen van hun woningen te sluiten.
Terwijl de brandweer op de Laethof bezig was het vuur te doven, bleek dat in een leegstaand pand aan de Schovetweg eveneens een brand woedde. Hemelsbreed liggen beide panden ongeveer 200 meter uit elkaar. Ook daar wist de brandweer het vuur snel te doven. De politie houdt er rekening mee dat in beide gevallen mogelijk sprake is van brandstichting. Er wordt een onderzoek ingesteld. Omtrent een schadebedrag is niets bekend.
Of er enig verband bestaat tussen de brand in het scoutinggebouw aan de Bruinkoolweg in Heerlen in de nacht van woensdag op donderdag jongstleden en deze brand(en) zal tijdens het politieonderzoek nader bekeken worden.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)