Politiebericht Eindhoven e.o. 20-07-2001

1ePersberichtvrijdag20juli2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Donderdagavond rond 21.20 uur is in de Stationshal Noord een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij fietste daar. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van 10 bolletjes cocaïne. De cocaïne is inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek overge-bracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen rond 0.20 uur is op de Sliffertsestraat een 29-jarige automobilist uit Veldho-ven aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een voor het roodlicht stilstaande auto gereden. Deze auto schoof daarop door tegen de voor hem stilstaande auto. De Veldhove-naar bleek gedronken te hebben. Hij weigerde medewerking aan het onderzoek. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten mishandeling aangehouden
Vrijdagmorgen rond 2.45 uur is op het Stratumseind een 25-jarige man uit Budel en op de Vestdijk een 24-jarige man uit Hamont aangehouden. Kort daarvoor hadden zij op het Stratumseind een 20-jarige man uit Eindhoven mishandeld. De Eindhovenaar maakte daar een opmerking naar de mannen, omdat zij een glas kapot gooiden. De gewaarschuwde politie trof de mannen aan. Bij zijn aanhouding gaf de 24-jarige man uit Hamont een valse naam op. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 3.00 uur is op de Insulindelaan een 25-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,55 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachten diefstal fiets aangehouden Vrijdagmorgen rond 4.50 uur zag een politiesurveillance op de Neckerspoel dat een onbe-kende man daar een fiets uit het fietsrek wegnam. Hij tilde het achterwiel omhoog en liep snel met de fiets weg. Even verderop forceerde hij het fietsslot. De verdachte, een 21-jarige man uit Eindhoven, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Kort daarna is op de Neckerspoel een 21-jarige man uit Diessen aangehouden. Een politie-surveillance zag dat de man daar tussen de gestalde fietsen liep. Vervolgens pakte hij een fiets, forceerde het fietsslot en reed weg. De verdachte is overgebracht naar het politie-bureau.

Helmond: Verdachte aangehouden
Donderdagmiddag om 17.15 uur is een 37-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daar-voor hadden getuigen gezien dat de man aan een voordeur van een woning op de Hobbe-malaan stond te rommelen. Vervolgens klom de man op het platte dak van de woning. De gewaarschuwde politie trof de man op de Isidoor Opsomerstraat aan. De bij verdachte aangetroffen schroevendraaier is inbeslaggenomen. Verdachte is voor nader onderzoek in-gesloten in het politiebureau

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Donderdagmiddag om 17.40 uur is op de Engelseweg een 39-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De vrouw had daar in een winkel een tang, ter waarde van fl. 106,25, in haar tas gestopt. Bij het verlaten van de winkel rekende zij deze niet af. Het beveiligingspersoneel hield haar staande en waarschuwde de politie. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 5.55 uur is op de Hazelaar een 46-jarige automobilist uit Helmond aan-gehouden. Hij was daar met zijn auto in een sloot gereden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is inbeslaggenomen en tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 8.40 en 12.40 uur is op de Laan der vier Heemskinderen een snelheids-controle gehouden. 1592 voertuigen zijn gecontroleerd. 149 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snel-heid was 100 km/u.

Veldhoven: Verdachte aangehouden
Donderdagavond om 21.45 uur is een 38-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Een getuige zag dat de man even daarvoor aan een zijraam van een woning aan de Van Aelstlaan stond te breken. Hij waarschuwde de politie, die verdachte op de Bossebaan aantrof. De verdachte was in het bezit van een fiets die eerder op de avond vanaf de Lange Mees was verdwenen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Someren: Verdachten aangehouden
Vrijdagmorgen rond 1.45 uur zijn drie mannen, 18, 20 en 30 jaar, uit Leersum en Leerdam aangehouden. De gewaarschuwde politie trof op de Verdonckstraat een geparkeerde auto met de stadslichten aan. Passanten vertelden dat er 3 personen uit die auto waren gestapt die hard wegrenden. De drie verdachten zijn kort daarna op de Verdonckstraat / Speelheu-velstraat aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de auto in Langeweg was gestolen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Soerendonk: Verdachten aangehouden
Vrijdagmorgen rond 2.55 uur controleerde een politiesurveillance op de Dorpsstraat een Litouwse personenauto. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen, een grote hoeveel-heid nieuwe sokken en meerdere Cds. Bij controle bleek dat een groot aantal soortgelijke sokken in Eersel waren gestolen. De drie inzittenden, 22,22 en 23 jaar oud, zonder bekende woonplaats of verblijfplaats, zijn aangehouden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Best: Ramkraak
Vrijdagmorgen rond 3.20 uur is ingebroken in een winkel op de Hoofdstraat. Met een auto werd de toegangsdeur en het daarvoor hangend rolluik geramd. In het pand zijn een aantal vitrines vernield. De daders wisten diverse fotocameras en videocameras buit te maken. Door de kraak ontstond er grote schade aan de winkelpui.