Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmiddag 20 juli 2001
16:33 vrijdag 20 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Diefstal auto

MEPPEL Afgelopen nacht is van een bedrijfsterrein aan het Groeneveld een Opel personenauto gestolen. De omheining van het terrein was geforceerd. Ook was geprobeerd een Ford personenauto te stelen. De totale schade is niet bekend.


*Diefstal uit auto

EMMEN Gistermiddag is er aan de Alerderbrink een bestelauto opengebroken. Uit de auto werd de radardetector ontvreemd.


* Diefstal uit bedrijf

MEPPEL Bij een bedrijf aan de Industrieweg is afgelopen nacht ingebroken. De daders kwamen binnen door het forceren van een raam. In het pand is een kastdeur geforceerd. In totaal wordt een bedrag van een paar honderd gulden aan kleingeld vermist.


* Aangifte van mishandeling

COEVORDEN Vandaag heeft een 17-jarige inwoner van Coevorden aangifte gedaan van mishandeling. Hij is gisteravond laat op de Markt door een groep jongelui in elkaar geslagen, met als gevolg dat er een paar tanden afgebroken zijn. Ook werd zijn keel dichtgeknepen en fotos moeten nog uitwijzen of zijn kaak gebroken is. Drie mannen uit Coevorden van respectievelijk 31, 22 en 19 jaar hebben gisteravond geprobeerd te beletten dat de politie normaal zijn werk kan doen. Deze mannen zijn vandaag allemaal als verdachte gehoord en tegen hen zal dan ook proces-verbaal worden opgemaakt. De politie van Coevorden, die gisteravond ter plaatse daar, alsmede vandaag al enkele getuigen c.q. betrokkenen heeft verhoord, is nog niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld. Getuigen van dit voorval worden opgeroepen zich te melden bij de politie in Coevorden.


* Ernstig verkeersongeval

VALTHE Op de Valtherweg is vanmorgen bij een aanrijding een 2-jarige meisje uit Borger ernstig gewond geraakt. De 29-jarige moeder reed van Exloo richting Borger en kwam met de wielen naast de weg. Bij de stuurcorrectie is zij eerst naar links geschoten en vervolgens rechts, om daar tegen een boom tot stilstand te komen. Het dochtertje dat naast haar in een kinderzitje zat, raakte door de aanrijding ernstig gewond. Zij is in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen, maar vrijwel direct daarna in zorgelijke toestand overgebracht naar het AZG te Groningen. De moeder raakte niet gewond.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe