Politiebericht Eindhoven e.o. 21-07-2001

1e Persbericht 21 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Hoogstraat is zaterdagochtend rond 00.30 uur een 34-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,35 uit. De man kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Gasthuisstraat is zaterdagochtend om 2.45 uur een 40-jarige automobilist uit Schotland aangehouden. De politie zag de man slingerend over de weg rijden en stelde een onderzoek in. Hieruit bleek dat de man een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,60 uit. De man kreeg een rijverbod van acht uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van poging diefstal fiets aangehouden Op de Vestdijk is zaterdagochtend rond 3.30 uur een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man aan een fiets rommelen. Op het moment dat de verdachte hen zag zette hij de fiets snel weg. De politie ging een kijkje nemen en constateerde dat het slot van de fiets braakschade had opgelopen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Dronken man aangehouden
Op de Demer is vrijdagavond rond 21.40 uur een 28-jarige man uit Heusden onder hevig verzet aangehouden. De man was dronken en ging wild tekeer tegen passanten die angstig en geschrokken hard wegliepen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte met stofzuiger aangehouden
Op het Speelhuisplein is vrijdagavond rond 20.45 uur een 33-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van heling c.q. diefstal van een stofzuiger uit een winkel aan de Veestraat. De stofzuiger is eerder die avond weggehaald uit de winkel. Een politiesurveillance zag de man kort voor zijn aanhouding op de Hemelrijksestraat fietsen. Hij droeg op dat moment iets onder zijn jas. Toen de politie hem vroeg om te stoppen fietste de verdachte hard weg. Hierop is de achtervolging te voet ingezet en is de man uiteindelijk aangehouden. Hij had een stofzuiger bij zich die nog verpakt zat in een doos. De stofzuiger is in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Jasmijnstraat zijn zaterdag tussen 00.15 uur en 4.15 uur een portemonnee met daarin een aantal pasjes en geld, een handtas, twee mobiele telefoons en een spaarpot gestolen. In totaal wordt een geldbedrag van ongeveer 200 gulden vermist. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader binnen is gekomen.

Best: Autogordelcontrole
Op de Eindhovenseweg heeft vrijdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur een autogordelcontrole plaatsgevonden. In totaal werden 25 voertuigen gecontroleerd. Vier personen kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen.

Budel: Alcoholcontrole
Op de Nieuwedijk, Nieuwstraat en de Maarheezerweg heeft tussen vrijdagavond 23.00 uur en zaterdagochtend 1.00 uur een alcoholcontrole plaatsgevonden. In totaal werden 43 blaastesten afgenomen. Een automobilist, een 26-jarige man uit Zonder, bleek een slok te veel op te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van 0,70 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Budel: Paard dood in weiland aangetroffen
Op de Hoenderstraat is zaterdagochtend rond 11.00 uur een paard dood in een weiland aangetroffen. De dode merrie had enkele verwondingen bij haar geslachtsdeel. De politie sluit niet uit dat het dier is overleden aan de gevolgen van een mishandeling en stelt een onderzoek in naar de doodsoorzaak. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Gemert: Woninginbraak
Uit een woning aan de Groeskuilenstraat zijn tussen vrijdagavond 22.30 uur een zaterdagochtend 2.45 uur drie vliegtickets, een horloge, een zonnebril, een armband, een ketting, enkele ringen, een identiteitskaart en een geldbedrag van ruim 1.000 gulden gestolen. De dader is binnengekomen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Hapert: Onder invloed
Op de Provincialeweg is zaterdagochtend rond 1.50 uur een 40-jarige automobilist uit Ruurlo betrapt met een behoorlijke slok te veel op. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,75 weer. De man kreeg een rijverbod van negen uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Onder invloed
Op de Geldropseweg is zaterdagochtend rond 4.30 uur een 20-jarige automobilist uit Aalst met een slok te veel op betrapt. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Man aangehouden voor poging tot vernieling Op de Leenderweg is zaterdagochtend rond 1.10 uur een 44-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Een politiesurveillance zag de verdachte met zijn voet tegen een ruit van een woning op de Leenderweg trappen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.