VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Na 1 miljoen bezoekers stopt Elisabeth definitief op 22 juli

Na 1 miljoen bezoekers stopt Elisabeth definitief op 22 juli.Broadway Hit Aida start op 3 oktober in Scheveningen.

Na 580 voorstellingen zal op 22 juli aanstaande de definitief laatste (581e) voor-stelling worden gespeeld van de musical Elisabeth. Na Phantom of the Opera en Miss Saigon is Joop van den Ende er voor de derde keer in successie in geslaagd om met een musicalproductie een miljoen bezoekers naar het Fortis Circustheater in Scheveningen te trekken. Aan de basis van dit succes stonden onder andere nationale sterren als Pia Douwes en Stanley Burleson die de hoofdrollen vervulden in deze musical over Keizerin Sissy van Oostenrijk van het artistieke duo Michael Kunze en Sylvester Levay.

Joop van den Ende: 'Ik ben er behoorlijk trots op dat maar liefst 13,5% van de Nederlandse beroepsbevolking deze indrukwekkende musical heeft gezien. En ik hoop dat al deze mensen straks ook plezier gaan beleven aan onze volgende musical in het Fortis Circustheater: Aida van Elton John en Tim Rice.'

De rol van Elisabeth werd eind vorig jaar overgenomen door Maaike Widdershoven, bekend van onder andere West Side Story. In totaal zag het publiek sinds de première op 21 november 1999 vier Elisabeths: ook Ryan van den Akker en Marleen van der Loo namen deze zware hoofdrol vele avonden voor hun rekening. Van de even beroemde als kostbare trouwjurk, die in Londen werd vervaardigd en in Pakistan geborduurd, bestonden drie exemplaren. Pia Douwes zelf voltooide een 'hattrick': zij creëerde de Elisabeth-rol in de Weense oerproductie van Elisabeth in Theater an der Wien (van september 1992 tot en met april 1998), speelde de titelrol in Scheveningen en ging op 22 maart van dit jaar voor de derde keer als Elisabeth in première bij het Colosseum Theater in Essen, Duitsland.

De CD met hoogtepunten uit de Nederlandse productie bleek goed voor een maandenlange plaats in de Album Mega Top 100. Er zijn inmiddels 65.000 exemplaren van verkocht. De gouden cd werd op 18 mei vorig jaar door Mr. Pieter van Vollenhoven uitgereikt aan de hoofdrolspelers en schrijvers van de musical Elisabeth.