Ingezonden persbericht

Dawi Ibrahim, voorzitter van de Ethiopische vakbondsfederatie spreekt in vakbondscafe FNV Amsterdam op het Kwakoefestival

Dawi Ibrahim zal om 17.00 uur op zondag 22 juli 2001 in het vakbondscafe op het Kwakoefestival aanwezig zijn in de FNV Tent. Samen met Amnesty International voert de FNV actie voor vrijlating van de Ethiopische vakbondsleider Dr Taye Woldesmiate, leider van de lerarenvakbond ETA. Dr. Taye Woldesmiate zit in de gevangenis sinds 1996. De bovengenoemde organisaties vragen om onmiddelijke vrijlating van de vakbondsleider. Door middel van een kaartenactie wordt getracht, Meles Zenawi, eerste minister van Ethiopie in Addis Ababa onder druk te zetten.

De FNV Amsterdam is deze zomer op het Kwakoefestival aanwezig met een grote informatietent. De informatie tent bevindt zich in het midden van het terrein op de kruizing van het pad tussen Kortvoort en Flierbosdreef. Doel van onze aanwezigheid is, om het vakbondswerk meer bekend te maken bij de diverse culturen in ons land. In de informatietent kunt u terecht met vragen over werk of uitkering. Kaderleden van de bij de FNV aangesloten bonden geven u informatie over de FNV en er zijn veel gratis informatiefolders te verkrijgen over bovengenoemde onderwerpen. Maar er worden ook verschillende solidariteitscampagnes met het vakbondswerk in andere landen geintroduceerd. FNV Bondgenoten heeft een solidariteitsfonds opgericht, waarmee vakbondsactiviteiten in tal van landen worden ondersteund en de vakbondsvrijheid over de hele wereld wordt nagestreefd. Konkreet voorbeeld is naast de bovengenoemde campagne voor de Ethiopische vakbondsleider de campagne voor betere arbeidsvoorwaarden en democratie in Birma. In de campagne wordt een kaartenactie gevoerd om de directie van Triumph International B.V. ervan te overtuigen dat ze geen zaken moeten doen met het militair regiem in Birma.

Tijdens het festival op drie weekenden in juli en drie in augustus zal in de tent van het FNV op bepaalde dagen om 17.00 uur een vakbondscafe worden gehouden waar het mogelijk is te discussieren met diverse vakbondsbestuurders en kaderleden.

Voor meer informatie over het programma van de vakbondscafees:
Henny van Gelderen -- 020-6998666
Piet van der Lende-- 06-20367458