Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.10 uur
Aanrijding met wonderlijke afloop

UTRECHT In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juli vond op de Kardinaal de Jongweg een aanrijding plaats waarbij een auto diverse malen over de kop sloeg.

Omstreeks tien voor half twee reed een 24-jarige bestuurder uit Zeist met zijn auto vanaf de Kardinaal de Jongweg in de richting van het Kardinaal Alfrinkplein. Ter hoogte van de kruising kwam de bestuurder aan de rechterzijde van de weg op het trottoir terecht. Ondanks corrigeren kon de Zeisternaar niet voorkomen dat hij met zijn auto tegen een verkeerslicht aanbotste.

Het verkeerslicht bleef op de auto liggen en werd een aantal meters meegesleept. Uiteindelijk sloeg de auto diverse malen over de kop en kwam achter een bushalte tot stilstand. Wonder boven wonder stond de bestuurder bij aankomst van de politie naast zijn auto en mankeerde niets.

Wel bleek al snel dat de bestuurder gedronken had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op dit moment is nog niet bekend hoeveel de man gedronken had.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance hoorde agenten zaterdagavond op het zandpad een auto claxonneren. Ter plaatse trof de politie een voertuig met daarin een 40-jarige bestuurder uit Utrecht aan. De man zat zonder enige aanleiding op de claxon te drukken.

Op het moment dat de agenten de man aanspraken op zijn gedrag roken zij een sterke alcohollucht. De Utrechter moest blazen en werd aangehouden omdat hij te veel alcohol op had.

Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vijf uur en een boete van 900,= werd hij naar huis gestuurd.

Op het Herculesplein werd zaterdagavond een 47-jarige bestuurder uit Utrecht gecontroleerd. Uit een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen. Met een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Laffe beroving

UTRECHT Zaterdagmiddag werd een 84-jarige vrouw uit Utrecht op de Roelof Droststraat beroofd van haar portemonnee.

Omstreeks tien voor één liep de vrouw met haar rollator over de Roelof Droststraat. Plotseling kwam er een getinte jongen naar haar toelopen en vertelde dat zij het regenkapje beter over haar rollator moest trekken. De vrouw boog iets naar voren om het kapje beter aan te brengen.

Op dat moment zag de verdachte kans de portemonnee uit haar jas te halen en weg te rennen. Even later zag de vrouw de jongen weer lopen. Zij riep naar de jongen dat zij haar portemonnee terug wilde hebben. De jongen kwam op de vrouw aflopen en gaf de portemonnee terug. Het slachtoffer ontdekte dat de jongen al het papiergeld uit de portemonnee had meegenomen.

Invalidenvoertuig op de zijkant

UTRECHT - Tijdens de surveillance zag de politie zaterdagmorgen op het Anne Frankplein een invalidenwagentje op de zijkant liggen. In het wagentje zaten nog twee mensen. Het betrof een 88-jarige vrouw en een 66-jarige vrouw beiden uit Utrecht.

De agenten hebben het wagentje weer overeind gezet en na wat breekwerk werden de deuren geopend. Beiden slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht. Na behandeling konden beiden naar huis. Het is de politie nog onduidelijk wat de oorzaak van het ongeluk is geweest.