Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-07-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.45 uur
Aangehouden met alcohol op

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 41-jarige man uit Odijk is in de nacht van zaterdag op zondag rond half een aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen de man rijden over het Walplantsoen en de Zandweg waarna zij hem onderwierpen aan een controle. De man kon zijn rijbewijs niet tonen en blies op straat een `A`, wat betekent dat de man teveel alcohol gedronken had.

Op het politiebureau bleek hij 0,65 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. De man kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring voor het rijden onder invloed en het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.

Onenigheid onder uitgaanspubliek

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag rond half drie vond er in een horecagelegenheid aan de Veldpoortstraat onenigheid plaats tussen een 34-jarige man uit Doorn en drie mannen van 31, 33 en 31 jaar uit Wijk bij Duurstede. De man uit Doorn werd hierop belaagd door de drie mannen waarop deze de horecagelegenheid uitgezet werden.

Toen de drie mannen buiten stonden, werd een ruit van de toegangsdeur vernield. Ook probeerden de mannen het pand weer in te komen, wat belet werd door de gewaarschuwde politie. Nadat de situatie enige tijd dreigend bleef, keerde de rust weer en heeft de politie de man uit doorn naar huis begeleid.