Politiebericht venlo 22-07-2001
Mediabericht 22 juli (12.00 uur)

Swalmen Overtreders aangehouden

SWALMEN De politie heeft vrijdagmiddag een tweetal automobilisten aangehouden voor verschillende overtredingen. Een 52-jarige inwoner van Roermond werd aangehouden, die voor verschillende overtredingen te boek stond. Hij is gehoord voor de tegen hem openstaande feiten en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De agenten zagen de man omstreeks 17.15 uur rijden op de Hoogstraat, waarop hij een stopteken kreeg. Dit negeerde de verdachte, waarna hij werd gevolgd en tenslotte op de Hollestraat kon worden staande gehouden. Zijn auto werd in beslag genomen en de man werd overgebracht naar het bureau. Daar werd hij gehoord voor het tanken zonder betalen voor een bedrag van 150 gulden bij een tankstation in Swalmen. Bij de controle van zijn gegevens bleek dat de verdachte in een auto rijdt die niet is verzekerd en dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs.

SWALMEN Een 33-jarige inwoner van Thorn is eveneens vrijdagavond aangehouden omdat hij werd gezocht voor het onverzekerd en zonder rijbewijs rijden. Daarnaast moest hij zich nog verantwoorden voor de verdenking van diefstal van ijzer en aluminium. De man werd omstreeks 21.00 uur gesignaleerd terwijl hij met zijn auto over de Julianastraat reed. Op het moment dat de bestuurder de politiewagen zag, stopte hij en rende weg. Hij kon even later worden aangehouden in een oprit. Zijn gezin werd door de politie thuisgebracht, waarna de onverzekerde auto in beslag werd genomen. Aan het bureau werd de verdachte gehoord over enkele diefstallen waaronder een rol aluminium, die afgelopen woensdag in Venlo werd gestolen en in het bezit van de verdachte werd aangetroffen.

Blerick Bromfietser bekeurd

BLERICK Een jongen uit Blerick is vrijdagavond door de politie staande gehouden op de Henriette Roland Holstlaan, terwijl hij op een bromfiets reed. De jongeman bleek bij de controle 15 jaar te zijn en om die reden nog niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Hij reed zonder helm op een bromfiets zonder geldige verzekering, waarvan ook de technische staat niet in orde was. De bromfiets is in beslag genomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Venlo Autokraker staande gehouden

VENLO Agenten hebben zaterdagmiddag een 28-jarige inwoner van Venlo op heterdaad aangehouden voor het inbreken in een auto en de diefstal van een GSM. De bij de politie bekend staande man werd door de agenten gesignaleerd in de omgeving van het Wilhelminapark, terwijl hij opvallend veel belangstelling toonde voor geparkeerde autos. Zodra hij zijn kans schoon zag en een ruit intikte om een GSM uit de auto te pakken, werd hij in een korte achtervolging aangehouden. De vernielde auto werd uit voorzorg bij het politiebureau gestald en de verdachte werd in verzekering gesteld. Bij het eerste verhoor bekende hij direct verschillende auto-inbraken. Het onderzoek tegen hem wordt voortgezet.

Roermond Zonder rijbewijs

ROERMOND De politie heeft in Roermond een automobilist bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De man werd omstreeks 13.00 uur staande gehouden voor een verkeerscontrole op de Koninginnelaan. Bij controle van zijn papieren bleek hij een Antilliaans rijbewijs te bezitten, terwijl hij al meerdere jaren in Nederland woont. Hij verklaarde bij het tonen van zijn Antilliaanse rijbewijs, dat hij dit sinds deze zomer had behaald. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.