Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-07-2001 Politieberichten district Maastricht (h.P. 13.30 uur) Zondag, 22 juli 2001.

Meerssen, auto in greppel / bestuurder onder invloed: De politie heeft zaterdagmorgen een 21 jarige inwoner van Maastricht aangehouden, nadat zijn auto in een greppel van de autosnelweg A-79 werd aangetroffen.
Automobilisten waarschuwden de politie zaterdagmorgen omstreeks 06.30 uur dat er op de autosnelweg A-79 ter hoogte van Meerssen een personenauto in de greppel lag. De politie trof de auto aan maar er was geen bestuurder ter plaatse. Kort voor de plaats waar de auto in de greppel lag was op het wegdek te zien dat voordat de auto in de greppel raakte de auto geslipt was. Na het controleren van het kenteken werd de bestuurder thuis aangetroffen. Hij gaf toe de auto bestuurd te hebben. Hij bleek echter naar alcohol te ruiken waarna hij werd aangehouden. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcohol promillage. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. De auto moest door een bergingsbedrijf uit de greppel getakeld worden.

Maastricht, rijden onder invloed:
Zondagmorgen 22 juli 2001 heeft de politie een 30 jarige inwoner van Maastricht aangehouden die onder invloed zijn auto bestuurde. De recalcitrante bestuurder pleegde na zijn aanhouding verzet tegen de politie. Een 29 jarige vrouwelijke inzittende van de auto woonachtig te Aken beledigde een politieagente en sloeg deze. Ook zij werd aangehouden.
Een politiepatrouille zag zondagmorgen kort voor half vier een personenauto in het centrum van Heerlen rijden die een vreemd rijgedrag vertoonde. Constant wisselen van rijstrook, harder rijden dan toegestaan, onnodig remmen en een kruising onnodig blokkeren om een andere weggebruiker te hinderen etc. De auto verliet Heerlen en reed daarop richting Maastricht. Weer pleegde de bestuurder de nodige verkeersovertredingen. 170 km per uur over de autosnelweg, rijden over de vluchtstrook, constant midden op de rijbaan rijden. De politiemensen die de overtredingen zagen plaatsvinden konden de auto echter niet tot stoppen brengen daar zij in een onopvallende politieauto reden. In Maastricht werd door de bestuurder nog eens door het rode licht gereden waarna op de Statensingel de auto tot stoppen werd gebracht door een surveillance-auto van de Koninklijke Marechaussee die te hulp was geschoten. Nadat de bestuurder weigerde een blaastest uit te voeren werd hij aangehouden. Hij liet zich echter niet overbrengen naar het politiebureau en pleegde verzet. Na geboeid te zijn kon hij worden overgebracht naar het politiebureau. Een vrouwelijk inzittende van de gecontroleerde auto stapte tijdens de aanhouding van de man uit en begon zich te bemoeien met de aanhouding. Zij schold een vrouwelijke politieagente uit waarna ook zij werd aangehouden. Hierop ging zij volledig door het lint en sloeg naar alles wat een uniform aan had. Daarbij werd een politieagent in zijn gezicht geraakt. De vrouw werd daarop tot de orde geroepen en kreeg een tik van een politieagent. Daarna werd zij eveneens overgebracht naar het politiebureau.
Aan het politiebureau weigerde de 30 jarige inwoner van Maastricht mee te werken aan het afleggen van een ademanalyse, waarna hij werd ingesloten. Tegen het tweetal zal een uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.