/ Persberichten politie Rivierenland



Weekend 21 en 22 juli 2001


Verkeersongeval met ernstig letsel in Pannerden

Op vrijdag 20 juli j.l. vond een ongeval plaats omstreeks 15.50 uur op de Rijndijk te Pannerden t.h.v. de Kanaalstraat. Een 9 jarig jongentje reed op de fiets al slingerend over de weg en reed op het moment dat hij werd ingehaald plotseling naar de linkerkant van de rijbaan. De inhaler betrof de 22 jarige bestuurder van een terreinwagen met tandemassige aanhanger. Deze bestuurder had op voorhand al zijn snelheid teruggebracht en was al naar de linker kant van de rijbaan uitgeweken. Desondanks kwam het jongentje te vallen en viel voor de wielen van de aanhangwagen, maar werd niet overreden. Het voertuig kwam tijdig tot stilstand. Jongentje met vermoedelijk hersenletsel in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis in Zevenaar. In verband met zijn kritieke toestand is hij vervolgens overgebracht naar het Radboudziekenhuis te Nijmegen.

Lawaaioverlast krijgt staartje in Zevenaar
Op vrijdag 20 juli werd omstreeks 18.30 uur in Zevenaar een 20 jarige man aangehouden als verdacht van bedreiging met een luchtbuks en vernieling. De man was reeds meerdere malen door buurtbewoners aangesproken op zijn gedrag; hij draaide voortdurend zijn muziek te hard waarvan de buurtbewoners overlast ondervonden. Op vrijdagavond ging de man daarvan over de zeik en belde bij een buurtbewoner aan terwijl hij een rugzak droeg waaruit de loop van een luchtbuksgeweer stak. Hij schreeuwde daarbij dat de buurman naar buiten moest komen en dat hij hem dan zou krijgen. Vervolgens pakte de man zijn luchtbuks. De buurman wachtte het vervolg niet af en vluchtte met zijn dochter naar de bovenetage. Vervolgens werd de ruit van de voordeur vernield en hoorde hij dat er geschoten werd. Hierop is de man door de politie aangehouden

Bedreiging met mes in Latum
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op een camping in Lathum een 33 jarige Engelsman aangehouden door de politie ter zake van bedreiging met een mes van twee Duitse campingverblijvers. Er was onenigheid ontstaan tussen beide partijen nadat er gezamenlijk een biertje was gedronken. Uit onvrede gooide de Engelsman met stenen en toen de Duitsers het wilden uitpraten kwam de Engelsman met een mes in de hand de caravan uit. Hierna is de politie ter plaatse gekomen en heeft de man aangehouden

Alerte buurtbewoners voorkomen diefstal uit woning in Duiven

Doordat buurtbewoners in de nacht van zaterdag op zondag de politie belden met de mededeling dat bij buren iemand met een zaklamp door een woning in Duiven liep, kon worden voorkomen dat er reeds klaar gezette spullen uit de woning werden gestolen . Bij de komst van de politie was de dief reeds buiten de woning voorbereidingen aan het treffen om de spullen te vervoeren; de auto van de buurman was reeds geopend en de sleutels lagen er in. Echter bij de komst van de politie kon de dader via de tuinen ongezien het achterpad bereiken en ontvluchten. Van de dader is een signalement bekend en het onderzoek naar hem zal worden ingesteld.

Geen parkeerproblemen rond Vierdaagse
Het parkeergedrag dit jaar rondom het station is ordelijk verlopen. Door extra parkeerruimte, die door velen werd benut, afgelopen vrijdag in het bijzonder, zijn slechts 25 foutparkeerders bekeurd. De verwijzing naar de extra parkeerruimte aan de Aamsestraat was duidelijk aangebracht bij binnenkomst in Elst. Tevens werd daarbij gebruik gemaakt van een lichtkrant.
Vanuit het publiek werd ook zeer tevreden gereageerd. De verwachting is dan ook, dat er volgend jaar nog meer gebruik gemaakt gaat worden van de parkeergelegenheid in Elst.

Snelheidscontrole in Angeren
Vrijdag is tussen 13.10 en 13.55 uur snelheidscontrole gehouden op de Lodderhoeksestraat te Angeren. Er werden 271 voertuigen gecontroleerd. Er werden 21 overtredingen geconstateerd.De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u ipv 50 km/u.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar

Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl