Politiebericht venlo 22-07-2001
Mediabericht 22 juli (14.30 uur)

Roermond Verkeerscontrole

ROERMOND Bij een controle in het centrum van Roermond zijn zaterdag 23 weggebruikers bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. De politie heeft tussen 11.00 en 16.30 uur gecontroleerd in de directe omgeving van het centrum van Roermond en moest 21 maal proces-verbaal opmaken voor verschillende parkeerovertredingen. Eenmaal werd een automobilist geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel en eenmaal kreeg een fietser een verbaal voor het rijden in het voetgangersgebied.

REGIO Samen minder

STEYL - Tijdens snelheidscontroles op de Roermondseweg (N271) heeft de politie in het kader van het project Samen Minder op de N-wegen zaterdag 295 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 2507 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BAARLO Tijdens een snelheidscontrole op de Napoleonsbaan Noord (N273) heeft de politie in het kader van het project Samen Minder zondagmorgen 308 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 1526 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Venlo Winkeldief aangehouden

VENLO Een 36-jarige inwoner van Venlo is zaterdagmiddag in verzekering gesteld nadat hij op heterdaad werd aangehouden voor winkeldiefstal. De man was zeer onder invloed van drugs en kon om die reden niet worden gehoord. Hij zal vermoedelijk maandag worden voorgeleid. De verdachte werd in de Vleesstraat aangetroffen terwijl hij met een broek liep waaraan de labels en de kleerhanger nog vastzaten.

Neer Brandstichter aangehouden

NEER Een 17-jarige inwoner van Krefeld (Dld) is zaterdagavond aangehouden op verdenking van brandstichting in een zomerhuisje / buitenverblijf op landgoed Brookberg aan de Heldenseweg. De verdachte werd door een campinghouder elders aan de Heldenseweg aangehouden en aan de politie overgedragen omdat hij ervan werd verdacht in te breken in leegstaande caravans van campinggasten. Uit onderzoek door de politie en op aanwijzingen van de verdachte bleek dat hij in een caravan op landgoed Brookberg vernielingen had aangericht door een brandblusser leeg te spuiten over de inboedel. Ook bleek in een ernaast gelegen zomerhuisje de brandblusser te zijn gebruikt op de inrichting en in het keukengedeelte werd de kraan van een gasfles gedeeltelijk opengedraaid. In de woonkamer werd een kaars ontstoken, hetgeen een gasexplosie tot gevolg zou kunnen hebben. Na een tip waarschuwde de sleutelhoudster tijdig de brandweer die een ontploffing kon voorkomen. De aangehouden verdachte is ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

Venlo Schutter aangehouden

VENLO De politie heeft een 33-jarige inwoner van Venlo aangehouden en ingesloten op verdenking van vuurwapengebruik en het gebruik van geweld. Omstreeks 01.45 uur zondagmorgen kreeg de politie een melding dat op de Maaskade een man met een vuurwapen dreigde en in de lucht schoot. De terplaatse komende agenten zagen de verdachte juist met hoge snelheid in een auto wegrijden en achtervolgden hem. Op de Urbanusweg stopte de man en kon hij worden aangehouden. In zijn auto trof de politie een gaspistool aan. Hij is voorgeleid en ingesloten, waarna uit controle van zijn gegevens bleek dat hij als ongewenst vreemdeling en vuurwapengevaarlijk te boek staat.

Venlo Bromfietser aangehouden

VENLO Een 20-jarige inwoner van Venlo is zondagmorgen om 04.30 uur aangehouden. De jongeman provoceerde agenten op de Maaskade tijdens hun werkzaamheden. De Venlonaar reed samen met een 15-jarige jongen uit Venlo op een bromfiets langs de agenten, en kennelijk om controle te vermijden, met hoge snelheid tegen het verkeer in via de verkeerde weghelft. Hij werd gesommeerd te stoppen en toen hij dit negeerde greep de agent hem vast, waarna de jongen en zijn berijder alsnog een poging deden weg te komen via de Havenkade. De beide berijders werden overgebracht naar het bureau en de bromfiets werd in beslag genomen voor nader onderzoek.