GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 22 juli 2001 19:45

Verklaring naar aanleiding van de berichtgeving over Tara Oedayraj Singh Varma

(22 juli 2001)

Naar aanleiding van de berichtgeving over de situatie van Tara Oedayraj Singh Varma hebben wij stappen ondernomen om duidelijkheid te krijgen over haar medische situatie. Hiertoe gemachtigd door Tara Varma is navraag gedaan bij de twee artsen waar zij onder behandeling zou zijn. Daarbij is ons gebleken dat Tara Varma bij deze artsen niet in behandeling is voor de door haar genoemde ernstige lichamelijke aandoening. De door haar genoemde specialist kent haar niet als patiënt.

Dat Tara ziek is, is overduidelijk. Ze verkeert op dit moment in een zeer verwarde toestand. Sinds vanochtend is zij onder behandeling van een psychiater en wordt verder medisch onderzocht.

Het bericht over haar ziekte afgelopen jaar heeft ons en velen anderen diep geraakt. Nu moeten wij vaststellen dat haar mededeling over een ernstige lichamelijke ziekte niet door de feiten wordt gestaafd.

In goed vertrouwen hebben wij vorig jaar kennis genomen van Tara's mededeling dat zij ernstig ziek was. Maandenlang hebben wij met haar meegeleefd en haar proberen te steunen. De Tweede-Kamerfractie en de partij zijn verbijsterd over de feiten die zich nu hebben geopenbaard in deze intens trieste kwestie.

Ook in de huidige situatie blijven we met haar meeleven, zullen wij haar blijven helpen en hopen wij op een spoedig herstel.

Paul Rosenmöller, fractievoorzitter
Mirjam de Rijk, partijvoorzitter