Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 6 juli 2001

VAN HEUVEN GOEDHARTLAAN DRIE WEKEN AFGESLOTEN

Van maandag 23 juli vanaf 06.00 uur tot en met zondag 12 augustus is in Hoofddorp de Van Heuven Goedhartlaan tussen de kruispunten Sont en Kleine Belt afgesloten. Daarnaast is het deel van de Van Heuven Goedhartlaan tussen Sont en Grote Belt afgesloten tussen 6 en 12 augustus. Het verkeer wordt met borden omgeleid. In de bouwvakantie wordt de Van Heuven Goedhartlaan ter hoogte van de fietstunnel Bornholm (Egholmpad) gereconstrueerd. Tussen de kruispunten Sont en Kleine Belt is de Van Heuven Goedhartlaan voor het verkeer helemaal afgesloten en in de laatste week van deze afsluiting ook het deel tussen Sont en Grote Belt. Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd de N201, Weg om de Noord, te volgen. Het verkeer door Hoofddorp vanaf de N201 kan via Leenderbos en Altenburg rijden. De andere route is via de Kruisweg, Paxlaan en Hoofdweg-oostzijde. Bestemmingsverkeer kunnen de route via Sont, IJweg en Kleine Belt volgen. In de week dat ook het deel Sont - Grote Belt is afgesloten, kan bestemmingsverkeer via het kruispunt GroteBelt/Skagerak rijden. Het fietsverkeer heeft géén last van de werkzaamheden.
Gekozen is voor een totale afsluiting van dit deel van de Van Heuven Goedhartlaan. Als het verkeer met gebruik van verkeerslichten over één weghelft zou worden geleid, dan zou de verkeershinder aanmerkelijk langer duren: ongeveer zeven weken en dat juist na de vakantieperiode. Om de overlast voor automobilisten zoveel mogelijk te beperken is dus gekozen voor een gehele afsluiting. Om deze periode zo kort mogelijk te houden, hebben de wegwerkers lange werktijden en indien nodig wordt er zelfs op zaterdagen doorgewerkt. Dit kan enige (geluids)overlast voor direct omwonenden opleveren.
Meer informatie over de afsluiting is te vinden op de website www.zuidtangent.nl. Daarnaast plaatst de gemeente advertenties in diverse weekbladen en heeft zij een informatienummer voor vragen opengesteld (023-5674191). Ook krijgen automobilisten op enkele punten langs de Van Heuven Goedhartlaan in de week voor de afsluiting flyers uitgereikt met informatie over alternatieve routes. Busonderneming ConneXXion zorgt voor flyers in de bussen die vanwege de afsluiting een andere route rijden.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen