Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmiddag
15:38 maandag 23 juli 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Auto te water

BEILEN. Een 40 jr. man uit Beilen vloog maandagmorgen op de Beilervaart in zijn woonplaats met de auto uit de bocht. Hij belandde met zijn auto in het water van de naast deze weg gelegen vaart. De bestuurder kwam er met een nat pak vanaf. De auto werd totaal vernield. In een bocht naar rechts ging de man rechtdoor op het natte wegdek. Een stuurcorrectie bracht de auto weer naar de rechterkant. Via de rechterberm ging de auto te water.


*
Fietser geschept

HOOGEVEEN. Bij een aanrijding op de Griendtsveenweg in Hoogeveen raakte maandagmiddag een 49 jr. fietser uit die plaats gewond. De man reed zonder goed uit te kijken vanaf een uitrit bij een winkel de weg op. Een naderende auto, bestuurd dor een 21 jr. Hoogevener, zag de man op het laatste moment en kon niet meer op tijd stoppen. Een aanrijding volgde en de fietser werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Bromfietsbestuurder gewond

COEVORDEN. Een 16 jr. bromfietser uit Coevorden werd maandagmiddag op de kruising van de Poppenharestraat met de Dr Picardtlaan en de Schutselaan aangereden door een auto. De 59 jr. automobilist uit Coevorden verleende geen voorrang. De bromfietser werd met lichte verwondingen naar een huisarts gebracht.


*
Twee gewonden door kop-staart aanrijding

ASSEN. Bij een kop-staart aanrijding op de Vaart Zuidzijde in Assen, waarbij drie autos betrokken waren, raakten maandagmiddag twee personen lichtgewond. Een 41 jr. man uit Hoogeveen zag te laat dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 19 jr. inwoner van Smilde moest afremmen. Een botsing volgde. De aangereden auto schoot door en botste tegen de achterzijde van de auto van een 38 jr. man uit Smilde. De echtgenote (leeftijd niet bekend) van de man uit Hoogeveen raakte licht gewond. Ook de 38 jr. man uit Smilde raakte licht gewond. Beiden werden per ambulance naar het zielenhuis vervoerd.

Auto-inbraken

COEVORDEN. In de nacht van zondag op maandag zijn in Coevorden zeker drie autos opengebroken. Uit de autos verdwenen de radardetectoren nadat een ruit was vernield. De autos stonden geparkeerd aan de Nordhornerstraat, de Van de Duyn van Maasdamstraat en de Secr. Lammertsstraat.


*
Hennepkwekerijtje

RUINERWOLD. In een schuurtje achter een woning aan de Kievitstraat in Ruinerwold trof de politie maandagmorgen een kleine hennepkwekerij aan. In het schuurtje waren de benodigde apparatuur en grondstoffen aanwezig. Er stonden 176 planten. De eigenaar was niet thuis. Hij wordt binnenkort verhoord. De benodigde elektriciteit werd op legale wijze verkregen. De spullen werden in beslag genomen en afgevoerd naar de VAM.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe