Gemeente Den Helder

Zaterdag 22 september: autovrije dag

betreft: Laat u de auto ook een dagje staan? week: week 29

Dit jaar wordt opnieuw een autovrije dag gehouden. Dit keer niet op zondag, maar op een zaterdag en wel op 22 september. Die dag is niet alleen Nederland 'autovrij', ook 25 andere landen in Europa doen mee. In totaal sluiten ruim duizend steden hun centrum voor autoverkeer. Ook Den Helder doet mee aan de autovrije dag en roept u op om op die dag uw auto te laten staan.

feestje

Om de dag meer inhoud te geven, kunt u een evenement organiseren. Bijvoorbeeld een wedstrijdloop, een wielerronde of een straatfeest. Aan het te organiseren evenement stellen we wel een aantal voorwaarden. In de eerste plaats is er voor het houden van evenementen een vergunning van de gemeente nodig. Verder mogen de doorgaande wegen niet worden afgesloten. Ook de busroutes dienen vrijgehouden te worden. Tenslotte is deelname aan de autovrije dag vrijwillig. Dat betekent dat wij u weliswaar aansporen die dag de auto te laten staan, maar dat autorijden niet verboden is.

aanvragen

Een aanvraag voor een verguning kunt u indienen bij de afdeling Algemene Zaken van de Bestuursdienst, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De aanvragen worden op basis van de openbare orde en veiligheid beoordeeld en met inachtneming van de bovenstaande uitgangspunten. Meer informatie over de autovrije dag in heel Nederland kunt u vinden op www.autovrijedag.nl

laaste verandering: juli 23, 2001