Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-07-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.00 u) Maandag, 23 juli 2001

District Maastricht

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen zondagmiddag, omstreeks 16.15 uur kreeg de politie een melding dat op het Stadionplein in Maastricht iemand onder invloed zijn auto bestuurde en aldaar met zijn auto een kleine aanrijding had gehad (zou met zijn auto tegen achterzijde van een andere auto zijn gebotst). De politie die terplaatse ging trof er een 35-jarige man uit Meerssen aan waarvan zij aanwijzingen kreeg dat die onder invloed zijn auto heeft bestuurd. Hij weigerde echter medewerking aan een blaastest waarop de politie de verdachte aanhield. Die rukte zich plotseling los en sloeg naar een politie-agent (wist dit te ontwijken) waarop de agent meteen het verzet brak en hem neersloeg. Vervolgens kon de verdachte worden overgebracht naar het politiebureau. Bleek dat hij onder invloed was. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen zondagnamiddag zag de politie achter een muurtje van een parkeergarage aan de Franciscus Romanusweg in Maastricht een tweetal jongens staan. De politie die dat niet vertrouwde ging ter controle daar naartoe. Een jongeman zette bij het zien van de politie het meteen op een lopen en de ander, een 17-jarige jongen uit Maastricht kon worden staande gehouden. Bleek dat het tweetal bij een bromfiets had gestaan waarvan de politie aanwijzingen kreeg dat deze is gestolen. De jonge Maastrichtenaar werd als verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd inbeslaggenomen. De politie die een nader onderzoek instelt (ook naar de precieze herkomst van de bromfiets), is nog op zoek naar de andere verdachte (waarvan zij de identiteit inmiddels denkt te kennen).

Maastricht; verdovende middelen
De politie heeft afgelopen zondagnamiddag op de St. Servaasbrug in Maastricht een 41-jarige man uit die plaats aangehouden. De politie betrapte de Maastrichtenaar toen hij in openbaar alcohol houdende drank aan het drinken was en bekeurde hem daarvoor. De politie zag dat hij plotseling iets in zijn mond stak en bij nadere controle kwamen een zevental bolletjes heroine uit zijn mond tevoorschijn. Bleek dat hij nog meer bolletjes heroine bij zich had. Alle bolletjes met verdovende middelen, totaal dertig stuks met een totaalgewicht van 7,5 gram heroine werden inbeslaggenomen. De verdachte werd terzake handel / in bezit hebben van verdovende middelen aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.