Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-07-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.00 u) Maandag, 23 juli 2001

District Kerkrade

Kerkrade; valse toegangskaarten
De politie heeft afgelopen zondag in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 47-jarige man uit Echt bekeurd met een boete van tweehonderdvijftig gulden. De man wordt ervan verdacht toegangskaarten voor het WMC in Kerkrade te hebben vervalst en verkocht. Zo had hij al aan twee Kerkradenaren totaal zes vervalste toegangskaarten verkocht voor dertig gulden per kaart. De vervalste kaarten werden door WMC-medewerkers ontdekt en onderzoek leidde in de richting van de Echtenaar. De valse toegangskaarten werden inbeslaggenomen en de beide Kerkradenaren hebben hun geld teruggekregen.

Kerkrade; gas/alarmpistool
Afgelopen zondagavond kreeg de politie een melding dat op de Engerweg in Kerkrade klanten van een taxi-busje door de taxi-chauffeur met een pistool waren bedreigd. De politie heeft 33-jarige taxichauffeur uit Eygelshoven aangehouden die een gas/alarmpistool bij zich had. De politie heeft het gas/alarmpistool inbeslaggenomen. De verdachte heeft bekend enkele klanten (vermoedelijk vanwege een onenigheid over de taxirit waarbij hij zich op een gegeven moment bedreigd voelde) met het gas/alarmpistool te hebben bedreigd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen zondagavond op de Irenestraat in Landgraaf van een 41-jarige automobilist uit Landgraaf bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie bekeurde afgelopen nacht, zondag op maandagnacht een 24-jarige man uit Landgraaf met een boete van fl. 410,-, met daarnaast ook een boete van fl. 180,-. De man trok de aandacht van de politie toen hij op het Sunplein met door Landgraaf in zijn auto met piepende banden en claxonerend wegreed. Bij controle bleek hij onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,6 o/oo alcohol in zijn bloed had waarvoor hij dan ook werd bekeurd (fl. 410,-). Ook bleek dat de uitlaat van zijn auto niet gasdicht was waarvoor hij nog een bekeuring kreeg (fl. 180,-). Tegen een andere automobilist, een 35-jarige man, eveneens uit Landgraaf maakt de politie proces-verbaal op wegens het onder invloed besturen van zijn auto. Die bleek bij controle op de Moltweg in Landgraaf ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Omdat de verdachte bij de politie bekend is voor een eerder soortgelijk gepleegd delict, maakt de politie proces-verbaal tegen hem op. Van een 56-jarige automobilist uit Landgraaf vorderde de politie afgelopen zondagmiddag het rijbewijs in. Die wordt ervan verdacht die zondagmiddag op de Heigank tegen de achterzijde van een andere auto te zijn gebotst (alleen lichte materiele schade). Ademanalyse wees uit dat de man ruim 2,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.