Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 23-07-2001 Politieberichten district Sittard (JvK/14.45 uur)

Sittard, Gaspistool
Tijdens de controle van een Duitse personenauto met vier inzittenden op de Swienswei nabij de Sportcentrumlaan trof de politie zondagmiddag in het dashboardkastje een alhier verboden gaspistool aan. Het wapen was voorzien van een houder met knalpatronen. Bij een 19-jarige man uit Heinsberg trof de politie nog enkele patronen aan. Hij bleek ook de eigenaar van het wapen te zijn. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hem -in het kader van snelrecht- een boete werd opgelegd van driehonderd gulden. Het wapen werd natuurlijk in beslag genomen.

Stein, motorrijder onderuit.
Een 27-jarige motorrijder uit Geleen raakte zondagmiddag tijdens een inhaalmanouvre in de bocht van de Postbaan in Stein de macht over het stuur van zijn tweewieler kwijt waardoor hij de berm in reed en enkele tientallen meters verder in een sloot tot stilstand kwam. daarbij sloeg hij met de borstkast tegen het stuur en kreeg hij ademhalingsproblemen. Door een ambulance werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. Over diens toestand is niets bekend.

Sittard, Zwartrijder.
De politie van Sittard werd zondagavond omstreeks 23.15 uur ter assistentie gevraagd bij het NS-station in Sittard, waar problemen waren met een zwartrijder.
Ter plaatse bleek dat een 23-jarige inwoner van het Belgische Lanaken geen treinkaartje had en halstarrig weigerde om gebruik te maken van een hem door spoorwegpersoneel geboden kans op uitstel van betaling. Hij weigerde zijn personalia op te geven danwel zich te legitimeren. Derhalve werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij vijf keer in de politieregisters voorkwam en dat hij nog 1130 gulden aan de Nederlandse staat schuldig was danwel 16 dagen vervangende hechtenis diende te ondergaan. De man kon niet betalen, reden waarvoor hij werd ingesloten.