Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmorgen
10:27 maandag 23 juli 2001

Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Verkeersslachtoffer overleden

COEVORDEN. In het ziekenhuis in Zwolle is in de nacht van zondag op maandag de 63 jr. mevr. Maria Elisabeth Timmerman uit Slagharen overleden. Zij was zondagmiddag betrokken bij een aanrijding op het Coevorderkanaal in Coevorden. Daar fietste ze met haar 66 jr. echtgenoot en werd van achteren aangereden door een nog onbekende bromfietser. Deze reed na de aanrijding door en heeft zich tot nu toe niet gemeld. De echtgenoot van de vrouw raakte licht gewond. De politie is op zoek naar de bestuurder van de bromfiets en vraagt getuigen of mensen die weten wie deze bromfietser is zich te melden. Het betreft een blauwe bromfiets/scooter. Achterop zat een meisje met een slankpostuur en lang donker haar. Zij droeg geen helm. Zij had nog geroepen van Sorry. De bromfiets kwam uit de richting van Gramsbergen en verdween richting Coevorden.


*
Auto uitgebrand

LHEEBROEK/BEILEN. Op de A-28 bij Lheebroek brandde zondagmiddag de personenauto van een familie uit Hoogeveen uit. Onder het rijden begon de auto spontaan te branden. De 51 jr. bestuurder bracht zijn auto tot stilstand waarna deze helemaal uitbrandde. De brandweer van Beilen bluste de brand. Ondanks het verlies van de auto zaten de inzittenden niet zonder vervoer. Ze hadden namelijk nog net op tijd hun fietsen van de fietsendrager gehaald. Of ze ook op de fiets naar huis zijn gegaan is niet bekend.


*
Kop-staart aanrijding A-28

SPIER. Bij een kop-staart aanrijding op de A-28 ter hoogte van Spier raakten zondagmiddag drie personen licht gewond. I.v.m. de brandende auto op de oostelijke rijbaan bij Lheebroek ontstond er vanaf Spier in de richting Assen een langzaam rijdende file. Een 46 jr. automobiliste uit Assen zag deze file op tijd en remde af. Een achter haar rijdende 85 jr. automobilist uit Pesse zag dit echter te laat. Hij botste met onverminderde snelheid tegen de achterkant van voor hem afremmende auto. Door de botsing raakte de 82 jr echtgenote van de man uit Pesse lichtgewond. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de vrouw uit Assen en haar dochter (leeftijd niet bekend) raakten licht gewond. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis maar nemen zelf contact op met hun huisarts.


*
Met huifkar in de sloot

WATEREN. Op de Keukenlaan in Wateren belandde zondagmiddag een 38 jr man uit Purmerend met een gehuurde huifkar in de sloot. Hierbij raakte een 34 jr vrouw uit Purmerend gewond. De bestuurder en de overige inzittenden (aantal en gegevens niet bekend) bleven ongedeerd. Ook het paard dat de huifkar trok raakte niet gewond. De man was met de huifkar op het fietspad gaan rijden omdat de zandweg moeilijk begaanbaar was. Door onbekende oorzaak sloeg het paard op hol. De huifkar begon te slingeren en de rit eindigde in de sloot.


*
Voetganger loopt plotseling de weg op

BARGER OOSTERVELD. Een 24 jr. jongeman uit Klazienaveen raakte in de nacht van zondag op maandag gewond omdat hij plotseling de weg op liep en werd aangereden door een auto bestuurd door een 34 jr. man uit Emmen. Dit gebeurde op de Splitting in Barger Oosterveld. De voetganger had behoorlijk gedronken en keek niet goed uit. In het ziekenhuis bleken zijn verwondingen mee te vallen. De automobilist had niet gedronken en reed volgens getuigen ook niet hard.


*
Radardetector uit auto gestolen

MEPPEL. In de nacht van zondag op maandag is in de Frans Halsstraat in Meppel een auto opengebroken. Uit de auto werd de radardetector gestolen. Een ruitje werd vernield. Ondanks de vele diefstallen van radardetectoren uit autos in Meppel, verwondert de politie zich er over dat er in nog heel veel geparkeerde autos detectoren duidelijk zichtbaar aanwezig zijn. Daarom adviseert de politie autobezitters om deze apparaten, maar ook frontjes van autoradios en andere waardevolle spullen uit de auto te nemen als deze ergens wordt geparkeerd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe