Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-07-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 23 juli 2001

Dagelijkse berichten

Nieuw Beerta: fietser ernstig gewond bij ongeval Een nog onbekende fietser is zondagavond ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Langeweg in Nieuw Beerta. De man reed op zijn fiets in de richting van Nieuw Beerta. Hij fietste over de hoofdrijbaan en niet over het naast de weg gelegen fietspad. Uit tegenovergestelde richting naderden twee autos. De bestuurster van de achterste auto, een 60-jarige vrouw uit het Duitse Bunde, haalde de andere auto in omdat deze erg langzaam reed. Haar auto, een taxi, kwam daarbij op de weghelft van de naderende fietser. Die werd geschept en liep ernstige verwondingen op waaronder schedelletsel. De man is overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen en opgenomen op de afdeling intensive care. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. In verband daarmee is hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Zijn zwaar beschadigde fiets en de taxi zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De andere auto, bestuurd door een 52-jarige vrouw uit Finsterwolde, liep door rondvliegende brokstukken van de fiets en de taxi lichte schade op. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en de identiteit van het slachtoffer.

Woldendorp: motorrijder gewond
Bij een verkeersongeval op de AE Weg in Woldendorp is zondagmiddag een 25-jarige motorrijder uit Midwolda gewond geraakt. De man reed als achterste in een rijtje van drie motorrijders in de richting van Nieuwwolda. Hij kon niet op tijd remmen toen de beide voorste motorrijders remden voor laag over weg scherende duiven. Bij een poging toch te stoppen kwam de man met zijn motor ten val. Hij is met been en handletsel naar een ziekenhuis gebracht. Toen de voor op rijdende motorbestuurder het slachtoffer hoorde vallen keek hij om. De man, een eveneens 25-jarige man ook uit Midwolda, raakte in de berm en kwam daar te val. Hij raakte niet gewond maar zijn motor raakte, even als die van het slachtoffer, zwaar beschadigd. Beide motoren zijn door een berger afgevoerd.

Ulrum: asielzoeker aangehouden
In het asielzoekerscentrum aan de Singel in Ulrum heeft de politie zondagavond een 33-jarige man uit Liberia aangehouden. De man kreeg om onduidelijke reden ruzie met een andere Liberiaan en dreigde daarbij met een mes. Beveiligingspersoneel waarschuwde na de ruzie de politie. De verdachte kon kort na de komst van de politie worden aangehouden. De man is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Zijn opponent, die bij de ruzie niet gewond raakte, deed aangifte. Het door de verdachte gebruikte mes werd in zijn kamer aangetroffen. Het mes is in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie.

Oldehove: onbekende dronken man aangehouden
In de Julianastraat in Oldehove heeft de politie zondagmiddag een nog onbekende man aangehouden. De man liep op blote voeten en was zichtbaar onder invloed van alcohol. De man, die een nog half gevulde bierpul, een bijbel en een horecahandboek bij zich droeg, viel een aantal kerkgangers lastig. Hij wilde zelf ook naar de kerk maar gezien de toestand waarin de man verkeerde werd hij geweigerd. Met de man was geen zinnig woord te praten, waarop hij door de politie werd aangehouden voor openbare dronkenschap. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding zodat hij geboeid moest worden afgevoerd. Hij bedreigde daarbij politiemensen. De man is ingesloten. Naar zijn identiteit wordt onderzoek gedaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap, verzet tegen de aanhouding en bedreiging.

Nieuweschans: inbraak in paardenboxen
In de nacht van zaterdag op zondag op van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een viertal paardenboxen aan de Bunderpoort in Nieuweschans. Uit boxen werden velgen, een bosmaaier, een aggregaat en een waterpomp gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Uithuizen: inbraak in sigarenzaak
Zaterdagnacht werd ingebroken in het magazijn van een sigarenzaak aan de Oosterstraat in Uithuizen. De inbrekers zijn de zaak vermoedelijk binnengekomen door een raam te vernielen. Ze namen voor enkele duizenden guldens aan rookartikelen mee. De politie onderzoek te inbraak.

Groningen: man vlucht in onderbroek
Zondagochtend werd een 23-jarige stadjer overlopen door de bewoner van een woning aan de Oosterhaven. De verdachte bleek twee ramen te hebben vernield bij de woning. Hierbij liep de man handletsel op. De bewoner merkte dat de verdachte probeerde binnen te komen. Hij zag de verdachte vervolgens alleen in een onderbroek wegvluchten. Gewaarschuwde agenten zochten de omgeving af en troffen korte tijd later de 23-jarige stadjer bij het Griffetrace. Hij was kletsnat en toen agenten hem aanspraken verklaarde hij in het water te zijn gevallen. Hij bekende de ramen te hebben vernield. Na behandeling in het ziekenhuis werd de man ingesloten.

Groningen: diefstal auto
Getuigen waarschuwden zondagmiddag de politie toen twee mannen probeerden vanaf een terrein aan de Helsinkistraat een auto te stelen. De getuige bleef achter de auto aanrijden en gaf de richting waarin de man reed aan de politie door. Na een korte achtervolging door de getuige en de politie zette de bestuurder, een 32-jarige stadjer, de auto op de Gerbrand Bakkerstraat in een parkeervak. De verdachte verklaarde de auto van een vriend geleend te hebben. Bij onderzoek bleek echter dat de bedrading was doorverbonden en het stuurslot was geforceerd. De man is ingesloten.

Groningen: man dreigt ruiten in te gooien
Een 35-jarige stadjer meldde zich afgelopen nacht aan het politiebureau Rademarkt en dreigde mensen te zullen mishandelen en vernielingen te zullen plegen als hij geen onderdak kreeg. Hij liet daarop een plastic zak zien met een grote steen. Eerder op de avond was de man ook al aan het bureau geweest omdat hij zou zijn bedreigd en beroofd. Ter voorkoming van ernstiger feiten en voor de veiligheid op straat werd de man ingesloten. Hij bleek behoorlijk onder invloed van drugs.

Groningen: diefstal kleding uit fietstas
Op de Queridolaan heeft de politie een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. De man probeerde een tas en kleding uit de fietstas van een 66-jarige vrouw uit Haren weg te nemen. De vrouw had haar fiets net geplaatst bij de woning van een bekende. De kennis van de vrouw zag kans de verdachte te overmeesteren voor hij vluchtte. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)