Politiebericht Flevoland: gehele regio 23-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Van Bruinessen, 0320-211 215

Rijden tijdens rijverbod
EMMELOORD Een 38-jarige man uit Zeewolde is zondagochtend op de Muntweg door de politie aangehouden toen hij met zijn auto over de Muntweg reed. Hij had zaterdagnacht namelijk een rijverbod van 24 uur gekregen voor rijden onder invloed en zijn rijbewijs was ingevorderd. Op het politiebureau deed de man een ademanalalyse met als resultaat 230 ug/l (0,52 promille). De auto van deze verdachte is in beslag genomen. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Aanhouding voor straatroof
LELYSTAD De politie hield zondagmiddag twee mannen aan in de Schoener. De mannen, (beiden uit Lelystad, 23 en 20 jaar) worden verdacht van straatroof (ze hadden iemand van zijn softdrugs beroofd) in de Punter eerder in de middag. Tijdens de aanhouding in een woning in de Schoener verzette de 20-jarige verdachte zich. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Teveel alcohol op
LELYSTAD Maandagochtend lieten twee politieagenten een auto stilstaan op de Zuigerplasdreef. De agenten vermoedden dat de 38-jarige Lelystedeling die de auto bestuurde, alcohol gedronken had en namen hem mee naar het politiebureau. Daar blies de verdachte 340 ug/l (0,77 promille). Hij kreeg een rijverbod van 2 uur. Daarna mocht hij weer naar huis. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt .

Black-out
LELYSTAD Een 23-jarige vrouw uit Steenwijk kreeg zondagavond op de oostbaan van de A6 een black-out. Hierdoor reed ze met haar auto achter op de auto van een 35-jarige man uit Harich. Door de aanrijding zijn beide voertuigen beschadigd. De vrouw klaagde over pijn in haar buik en is ter controle met de GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.

Relatieruzie
LELYSTAD Zondagavond hield de politie een man (19 jaar uit Lelystad) in de Kempenaar aan op verdenking van zware mishandeling. De man had op dezelfde avond een vrouw, zijn ex, en een bekende van haar in de Kempenaar bedreigd. De verdachte mishandelde ook de bekende van de vrouw. De politie deed een huiszoeking in de woning van de verdachte en nam een nepvuurwapen en een buks in beslag. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.

Burenruzie
ALMERE Politieagenten kregen zondagmiddag een melding van een vechtpartij in de Klavergriend. Toen zij daar aankwamen, troffen zij een man met een hoofdwond aan. De man deed aangifte van mishandeling door een buurtbewoner. De ambulance bracht de man naar het Flevoziekenhuis. De politie hield de 45-jarige buurtbewoner, die zich al had gemeld, aan, nam hem mee naar het bureau en verhoorde hem. Tegen deze man is proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

A6 en alcohol
ALMERE De auto van een 23-jarige man uit Almere raakte zondagavond van de A6 af. De auto ging een aantal keren over de kop en hij kwam in de berm terecht. De ambulance bracht de man naar het Flevoziekenhuis. Na controle bleek de man geen letsel te hebben en hij is naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. De man blies 790 ug/l (1,70 promille). Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Na verhoor mocht hij weer naar huis. De politie maakte proces-verbaal op tegen deze verdachte.

Betrapt bij inbraak
ALMERE Zondagnacht betraptte een man in de Schoolstraat een andere man bij het inbreken in een vrachtauto. De oplettende man hield de inbreker aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte, een 36-jarige man uit Almere, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.