- PERSBERICHT-

Amsterdam, 23 juli 2001

BEA en Intel kondigen grootschalige samenwerking aan

Intel en BEA Systems, een van de marktleiders op het gebied van e-business infrastructuur software, kondigde vandaag aan dat de twee bedrijven zullen gaan samenwerken om BEA WebLogic software te optimaliseren voor Intels' Itanium processorfamilie en IA-32 platformen. De twee bedrijven spelen met de wereldwijde samenwerking in op de vraag naar een bredere keuze in platformen geschikt voor enterprise e-business ontwikkeling en -implementatie. Samen bieden Intel en BEA een uitstekend presterend en schaalbaar Jave 2 Enterprise Edition (J2EE) e-business platform aan dat draait op een aantal verschillende operating systems, waaronder Microsoft Windows en Linux.

De twee bedrijven zullen samen werken aan het optimaliseren van BEA producten die draaien op Intel Architectuur. Ook zullen gezamenlijke marketing- en verkoopactiviteiten ontwikkeld worden met hardware producenten, independent software vendors (ISV's) en integrators. De samenwerking is ontwikkeld om de mogelijkheden van op Intel gebaseerde servers, die gebruikt worden voor het draaien van mission critical e-business applicaties, te vergroten.

"De samenwerking tussen Intel en BEA zet het BEA WebLogic e-business platform in de markt op het best presterende en meest kosteneffectieve computerplatform voorhanden", aldus Paul Otellini, executive vice president en general manager van Intel Architecture Group. "De alliantie weerspiegelt de vraag van het huidige zakelijke klimaat naar zoveel mogelijk keuzes zonder daarbij in te boeten aan functionaliteit en met de mogelijkheid systemen snel in de organisatie te implementeren."

"Ons doel van de strategische samenwerking met Intel, is het vergroten van de vraag naar BEA WebLogic op platformen die op Intel architectuur gebaseerd zijn", zei Bill Coleman, oprichter, voorzitter en CEO van BEA Systems. "Samen met Intel streven we ernaar de verspreiding van zowel BEA WebLogic op Intel servers, als applicaties gebouwd op BEA aanzienlijk te versnellen. De samenwerking is opgezet om onze klanten meer vrijheid te geven bij het kiezen van productieomgevingen. Onze ISV's kunnen door de samenwerking een bredere distributie en betere prestaties van hun applicaties, die draaien op op Intel-gebaseerde hardware, realiseren."

Gezamenlijke activiteiten
De e-business alliantie bestaat uit een aantal programma's die voor dit jaar gepland staan, waaronder certificatie en optimalisering van het BEA WebLogic e-business platform voor op Intel gebaseerde servers en het opzetten van een technologie laboratorium waar prestatie en schaalbaarheid van de gezamenlijke producten van de twee bedrijven worden gevalideerd en gedocumenteerd. Intel en BEA zullen ook samen hun directe verkoopkanalen trainen en van ondersteunend materiaal voorzien, en samenwerken om servicepakketten te ontwikkelen.

Enthousiasme hardware OEM's
Een aantal vooraanstaande internationale hardware OEM's hebben nu al hun steun toegezegd voor het voor IA geoptimaliseerde BEA WebLogic, waaronder enkele van de huidige BEA hardware OEM-partners zoals BULL, Compaq, Dell, Hewlett-Packard NCR en Unisys. De twee bedrijven verwachten te zullen gaan werken met verschillende nieuwe hardware OEM's, ISV's en integrators.

"De flexibiliteit om Internet applicaties te kunnen implementeren op elk platform is van het grootste belang voor global enterprise klanten", zegt Greg Peters, voorzitter, president en CEO van Vignette. "Als strategische partner van zowel BEA als Intel, zijn wij zeer verheugd te zien dat deze twee bedrijven zich verbinden aan initiatieven die ontworpen zijn om optimale prestaties te garanderen op bestaande en toekomstige generaties van Intel Architecture platformen".

Beschikbaarheid
De aankondiging van vandaag betreft de Itanium processorfamilie en toekomstige IA-32 producten. BEA WebLogic is nu al beschikbaar is op de Intel Xeon processorfamilie. Het doel van de e-business alliantie is om de productontwikkelingsplannen van de twee bedrijven op één lijn te krijgen, zodat BEA WebLogic beschikbaar en geoptimaliseerd zal zijn voor, en afgestemd zal zijn op Intel processors als deze worden geïntroduceerd.


- EINDE PERSBERICHT -


- ALGEMENE INFORMATIE -

Over Intel
Intel, 's werelds grootste chipproducent, is ook fabrikant van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Aanvullende informatie over Intel is beschikbaar op www.intel.com/pressroom.

Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 10.000 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en haar WebLogic® product familie behoren tot de meest betrouwbare merken in e-business. Bedrijven die hun e-business gebaseerd hebben op het BEA WebLogic E-Business PlatformTM zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat nieuwe diensten snel op de markt te brengen. Het e-business platform van BEA is de de facto standaard voor meer dan 1900 system integrators, independent software vendors (ISVs) en application service providers (ASPs). Deze leveren hiermee totaaloplossingen om e-businesses toekomstbestendig te maken en stellen bedrijven hiermee in staat snelle groei en winstgevendheid te behalen. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 92 vestigingen in 32 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.

BEA en WebLogic zijn geregistreerde merken van BEA Systems, Inc. BEA Weblogic E-Business Platform, BEA WebLogic Server, BEA WebLogic Commerce Server, BEA WebLogic Personalization Server, BEA WebLogic Collaborate en BEA WebLogic Business Process Integrator zijn merken van BEA Systems, Inc. Alle andere product-en bedrijfsnamen zijn waarschijnlijk merken van het bedrijf waarmee ze in verband worden gebracht.


- EINDE ALGEMENE INFORMATIE -

Achtergrondinformatie (