Horses of the Dutch



OVERIJSSELSE NRPSERS MAKEN INDRUK
RAALTE Hele goede rijponys brachten de Overijsselse NRPS-fokkers dit jaar in de keuringsring, maar als de afdeling een Dagkampioen aangewezen zou hebben, dan zou er een rijpaard kleine maat met deze eer zijn gaan strijken. Namelijk de vierjarige Al-Dabaran (Whinny Jackson x El Khafif ox) van Lotje van Haaften in Haarle.

De vosmerrie Al-Dabaran vertegenwoordigt het gewenste NRPS-type op ronduit ideale wijze en kan bovendien zeer goed bewegen, zowel aan de hand als onder het zadel. Zij stamt uit de rijponymerrie Akka van Kebnekaise, een internationale springpony die momenteel met Arne van Heel deel uitmaakt van de nationale A-selectie, maar in het verleden zowel ZZ heeft gesprongen als de nodige veulens gebracht. Dekking met de inmiddels geëxporteerde rijpaardhengst Whinny Jackson leverde dit elegante dressuurbeestje op dat binnenkort haar eerste stappen in de sport zal zetten en beslist nog meer van zich zal laten horen als ze bij een passende ruiter terechtkomt.

Veulenkampioen van de rijpaarden kleine maat was een goed ontwikkeld hengstveulen met goede bewegingen, genaamd Khyron en stammend van Krimh ox x Perez. De fokker en eigenaar is G. Overweg in Zwolle. Het jeugdkampioenschap kon in geen van de drie fokrichtingen uitgereikt worden wegens onvoldoende deelnemers. De veulenkampioen van de rijponys staat te boek als Jeltsin (Juravel ox x Elegant) en is eigendom van de fokker H. ten Dam in Ambt Delden. Jeltsins grootvader Elegant bewees op deze keuring via zijn dochters dat hij heel wat in zijn mars heeft. De kampioen van de driejarige en oudere rijponys is zijn dochter Sanne (mv. Kaoma), een vierjarige vosmerrie van mw. S. Schuurman-van den Berg in Wijhe en gefokt door A.F. van den Berg te Lemelerveld.

Bij de rijpaarden grote maat werd als veulenkampioen aangewezen Diva Siera (Disconto x Amethist) van J.J. Sieroversche in Veessen, een veulen dat vooral in de beweging wist te overtuigen. Kampioen van de oudere rijpaarden was de luxe en best bewegende, driejarige schimmelmerrie Bykonda (Bachus x Lord) van K. de Lange in Steenbergen.



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer