Provincie Utrecht

Persbericht
995493600

Stand van zaken reconstructie Rijksstraatweg door Leersum

De provincie Utrecht is op 11 juni 2001 gestart met het laatste deel van de reconstructie van de Rijksstraatweg, de provinciale weg N225 door Leersum.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de reconstructie van het wegvak Broekhuizerlaan-Lomboklaan.
Maandag 23 en dinsdag 24 juli wordt de laatste laag asfalt aangebracht. Uiterlijk 26 juli zal het wegvak gereed zijn, met uitzondering van het herstellen van bestratingen buiten de rijbaan.

Hinder voor het verkeer/rectificatie
Het verkeer richting Amerongen wordt tot 1 november 2001 omgeleid via de Broekhuizerlaan, Middelweg, Nieuwesteeg en Boerenbuurt, met uitzondering van de periode dat onze aannemer met vakantie is en er niet wordt gewerkt aan de Rijksstraatweg. Tijdens deze periode zal de Rijksstraatweg voor beide richtingen voor alle verkeer worden opengesteld. Het gaat hierbij om de periode van 27 juli tot 21 augustus 2001.
In een nieuwsbrief van de gemeente Leersum van 6 juli 2001 staat onder het kopje "Duur omleiding" dat de vakantieperiode begint op 20 juli. Dat geldt echter niet voor de aannemer die bezig is op de Rijksstraatweg. Zijn vakantie begint een week later, op 27 juli.

Het wegvak Broekhuizerlaan-Lomboklaan zal na 27 juli 2001 niet meer voor bestemmingsverkeer worden afgesloten.

Verkeersveiligheid op de omleidingsroute
Samen met de politie en gemeente wordt gezocht welke extra maatregelen op korte termijn genomen kunnen worden om de verkeersveiligheid op de omleidingsroute te verbeteren. In opdracht van de gemeente zal op 27 augustus een rode slijtlaag op de fietssuggestiestroken van de Nieuwesteeg worden aangebracht.

Werkzaamheden vanaf 21 augustus tot medio september 2001 1. Het afmaken van het werk op het wegvak Broekhuizerlaan-Lombok. 2. De reconstructie van de kruising Hoflaan/Lomboklaan. 3. De reconstructie van het wegvak Lomboklaan-rotonde Scherpenzeelseweg.

Het wegvak Lomboklaan-rotonde Scherpenzeelseweg wordt voor de richting Amerongen afgesloten.

Aanwonenden zijn deze week schriftelijk genformeerd over de voortgang van het werk.

Nadere informatie
Voor nadere informatie heeft de provincie een informatiepunt ingericht op de Rijksstraatweg in Leersum, nabij de Boerenbuurt, geopend op werkdagen van 09.00 tot 11.00 uur, telefoon: 06-53961651.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Clara van Foreest, 030 - 258 3319 of per e-mail:
Clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl .