Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

(Startende) ondernemers worden op weg geholpen

Quantrill biedt nieuwe service aan:
een eigen reisbureau op Internet

Quantrill biedt (startende) ondernemers in de reiswereld een nieuwe service aan. Het onafhankelijke reisadvies- en bemiddelingsbureau, dat een schat aan kennis en ervaring heeft opgebouwd in de reiswereld en op Internet, geeft belangstellenden de kans een eigen reisbureau op Internet te beginnen. (Startende) reisbureaus kunnen, onder hun eigen naam, gebruik maken van de zéér uitgebreide content van Quantrill, welke te zien is op www.quantrill.nl.

Op de site van Quantrill staan momenteel ongeveer 1000 pagina's met wereldwijde aanbiedingen, reisbestemmingen, vliegtickets, hotels, fly en drives etcetera. (Startende) ondernemers die gebruik willen maken van deze enorm grote inhoud oftewel content, kunnen een vergelijkbare site laten ontwerpen en beheren door Quantrill. Ook neemt Quantrill de hosting en de registratie van de domeinnaam voor zijn rekening, net als de on-line marketing.

Wat betreft de marketing zorgt Quantrill ook voor een aantal aantrekkelijke instrumenten op de sites van de deelnemende reisbureaus: een e-card, een mailinglijst, de verkoop van (reis)boek via het partnerprogramma van Bol.com en een refer-it-programma. De bijbehorende software is bij de prijs inbegrepen.

Daarnaast wordt de site van deelnemende reisbureaus aangemeld bij een groot aantal zoekmachines op Internet, zoals Ilse, Google, AltaVista, Yahoo etcetera. Deze "search engines" geven nu al de hoogste vindpercentages voor de site van Quantrill.

Onschatbare waarde
,,Onderzoek wijst uit dat steeds meer consumenten reizen (gaan) boeken via Internet. Tegelijkertijd is het anno 2001 belangrijker dan ooit om je goed te presenteren op het Internet. Een uitgekiende on-line presentatie is van onschatbare waarde, niet alleen voor een al jarenlang bestaand reisbureau, maar ook voor een startend reisbureau. Daarom helpt Quantrill ondernemers op weg naar het wereldwijde web", vertelt Toni Weel van Quantrill.

(Startende) ondernemers die gebruik gaan maken van deze nieuwe service, krijgen dus een eigen reisbureau op Internet, onder hun eigen naam met logo en met een eigen domeinnaam. ,,Het laten ontwerpen, maken en onderhouden van dergelijke uitgebreide websites, alsmede de bijbehorende marketing, zou normaalgesproken een investering vergen van zeker 50.000 gulden. Gezien deze hoge kosten is het voor veel reisbureaus ondoenlijk om zich te presenteren op Internet", aldus Quantrill.

Financieel voordeel
Voor de nieuwe service die Quantrill aanbiedt, inclusief marketing, hoeven de deelnemende reisbureaus geen 50.000 gulden of meer te investeren, maar (éénmalig) slechts 10.000 gulden. Daarnaast betalen ze ieder een maandelijks bedrag van 700 gulden. Een ander financieel voordeel is dat de deelnemende reisbureaus geen personeel hoeven aan te nemen voor uitbreidingen en onderhoud. Quantrill zorgt ervoor dat hun site up-to-date blijft.

Daarom is de nieuwe service volgens Quantrill een gat in de markt: ,,Het is voor zowel startende als reeds jarenlang bestaande reisbureaus dé aangewezen toegangsweg naar het bereiken van een veel grotere markt dan reisbureaus tot dusverre konden bedienen. En dan te bedenken dat de ondernemers bij wijze van spreken niets van het Internet hoeven weten om toch met succes een eigen reisbureau op het wereldwijde net te kunnen leiden".

Alleen de boekingen die (via de website, per e-mail of telefonisch) binnenkomen bij hun eigen reisbureau, zullen de aangesloten reisbureaus zelf afhandelen. Quantrill, gevestigd in het Groningse Thesinge, stopt dus als aanbieder van reizen op Internet, om zich geheel op deze nieuwe Internet-service toe te kunnen leggen.

Belangstellende ondernemers worden benaderd via advertenties, mailings en persberichten in de media.

Startende ondernemers krijgen daarnaast een pakket toegestuurd met uitgebreide informatie van de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, een bank en de Stichting Garantiefondsen Reisgelden. Ook zijn de voorwaarden van de overeenkomst en een modelcontract bijgesloten.

Ondernemers die belangstelling hebben voor dit initiatief, kunnen contact opnemen met de sales-afdeling van Quantrill, via telefoonnummer 050-3022743 of via e-mail: sales@quantrill.nl

EINDE PERSBERICHT