Emexus ontwikkelt SMS-dialoog voor CANAL+
Banden met abonnees aangehaald gedurende 'rustige' zomerperiode

Almere, 23 juli 2001 - CANAL+ zet deze zomer een extra medium in voor de communicatie met haar abonnees. Naast het televisiekanaal zelf en de maandelijkse programmagids, wordt nu ook SMS ingezet om de relatie met de klant te versterken. CANAL+ zal gedurende de zomermaanden regelmatig programma-updates en herinneringen per SMS verzenden. Tegelijkertijd dingen de deelnemers aan de SMS-dienst mee naar een aantal prijzen.

Er is veel belangstelling voor de aangeboden SMS-dienst. In korte tijd reageerde bijna 20% al positief. Frans van Hulle, mede-oprichter van Emexus, ziet dat SMS steeds vaker voor marketingdoeleinden gebruikt wordt: "Interessant aan deze case is dat CANAL+ SMS-services inzet om tijdens de zomermaanden de betrokkenheid en loyaliteit van de klant te vergroten. Een hele duidelijke strategie waar SMS prima voor in te zetten valt." Eerder al realiseerde Emexus andere SMS-marketingacties voor onder andere Psion (een beursactie die extra standbezoek genereerde) en Arcade (verkoopbevordering en salespromotie).

Van Hulle: "De acties zijn mede succesvol, omdat er in alle gevallen een combinatie is van verschillende media die elkaar versterken. Emexus biedt hierin een totaaloplossing: databasebeheer, infrastructuur, webbouw, applicatiebouw en conceptontwikkeling." CANAL+ werkte voor deze actie tevens samen met het bureau WMBM, Werner Messelink, Boss, Mulder.

Over Exemus
Emexus voorziet bedrijven van Mobile Business Solutions en is een snel groeiende speler in de mobiele wereld. Emexus ontwikkelt gebruikersvriendelijke applicaties waarmee organisaties snel gepersonaliseerde en tijdkritische berichtgeving kunnen verzorgen met de nieuwste mobiele mogelijkheden. Dit maakt veel praktische toepassingen mogelijk voor het verhogen van de klanttevredenheid en het verstevigen van de relatie met de klant. Emexus levert concepten, functionaliteit en applicaties in een ASP-formule. Het Emexus Platform biedt alle interfaces met telecomleveranciers, databases en andere systemen. Solide partnerschappen met grote, leidende partijen en leveranciers garanderen diensten van hoog en professioneel niveau. Meer informatie is te vinden op www.emexus.com.