Gemeente Capelle a/d IJssel

Algemene beschouwing VVD

De veiligheidsbeleving in Capelle is nog steeds niet goed. Wat de VVD betreft komen er snel cameras op enkele plaatsen in de gemeente, bijvoorbeeld op het Stadsplein, Slotplein en bij metrostations. De politie moet zorgen voor meer blauw op straat.

De VVD is bezorgd over het drugsdealen in de omgeving van scholen voor het voortgezet onderwijs, maar ook bij het basisonderwijs. Ouders van kinderen van basisschool het Baken melden dat jongere kinderen bij dealers voordat zij naar school gaan even langsgaan om een joint te halen. De VVD vindt dat dit niet mag gebeuren en wil samen met onder andere de politie zoeken naar een oplossing.

Capellenaren uit Schollevaar maken de VVD er op attent dat sinds de sluiting van de wijkpost het weer de verkeerde kant opgaat met de criminaliteit. Bijvoorbeeld in de omgeving van de Rigoletto.

De lokale VVD is zeer tevreden over allerlei activiteiten die in Capelle worden georganiseerd. Veel werk wordt verricht door vrijwilligers. Het college van B&W is verzocht de dialoog met vrijwilligers en hun organisaties aan te blijven gaan en hen te ondersteunen daar waar mogelijk.
De VVD constateert dat de Stichting Jongerenwerk problemen heeft met het uitvoeren van haar activiteiten. De bus rijdt niet, jeugdhonken zijn gesloten, medewerkers van de stichting zijn weer weg en toch wordt er veel geld gestopt in deze club. De VVD blijft de stichting kritisch volgen en zal zien hoe zij de vakantieperiode presteren. Als dat in VVD ogen onvoldoende is, gaat wat de VVD betreft de geldkraan dicht.

De lokale liberalen zijn het ijsbaangedoe zat. De VVD wil nu vóór 21 juli duidelijkheid. Wordt onmiddellijk begonnen met de bouw, prima. Zo niet, dan moet het college de erfpachtovereenkomst ontbinden en het geld dat de stichting heeft worden teruggevorderd.

De VVD is voorstander van een juiste uitvoering van de regelgeving voor sociale wetgeving. De VVD vindt dat geen uitkering hoeft te worden gegeven aan hen die in het arbeidsproces kunnen worden betrokken.

De kwaliteit van de woonomgeving staat voor de VVD hoog op de agenda. De VVD is bereid daar extra geld voor uit te trekken. Zij wil een discussie voeren over de manier waarop het vele geld bij elkaar moet komen. De VVD is bereid in de discussie de hoogte van de OZB te betrekken.

De wijkactieplannen die de komende maanden in overleg met de WOPs en andere betrokken burgers worden opgesteld, kunnen een goede aanzet geven om in de wijken het woonklimaat te verbeteren.