FNV

Urgent Action !
mondiaal - marjan.brunner@vc.fnv.nl

FNV Mondiaal is een Urgent Action gestart voor de werknemers bij het 5-sterrenhotel Shangri-La in Jakarta, Indonesië. Hier sleept al maandenlang een conflict tussen het hotelmanagement en de werknemers waarbij vakbondsrechten danig geschonden worden. Het voltallige personeel is zelfs de deur uit gezet en zo'n 600 vakbondsleden kregen een ontslagbrief. Alleen als ze hun lidmaatschap van de vakbond zouden opzeggen konden de vakbondsleden terugkeren. Protestdemonstraties werden hardhandig door de politie beëindigd.

De werknemers van het hotel probeerden te onderhandelen met het hotelmanagement over een aantal arbeidsvoorwaarden, waaronder het invoeren van een pensioenplan. Toen het hotelmanagement weigerde om een vakbondsleider te betrekken bij de onderhandelingen en hem schorste, escaleerde het conflict.

Werknemers vechten nog steeds koppig door voor hun vakbondsrechten, een moedige strijd die we van harte ondersteunen! Lees meer en doe mee met de http://www.fnv.nl/04wiezijnwij/mondiaal/vakbondsrechten/?indonesie-act.php (urgent action).

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/mondiaal .