Politiebericht Eindhoven e.o. 23-07-2001
3e persbericht 23 juli 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Dief tweemaal betrapt
In een winkel aan de Kanaaldijk Noord is maandag om 15.35 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was de personeelskantine van de winkel binnengelopen en had daar een portemonnee en een toilettasje uit de handtas van een medewerkster gepakt. De gestolen spullen had hij onder zijn trui verborgen. De man is op het politiebureau gehoord en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Na verhoor kon hij om 17.15 uur het politiebureau verlaten. Om 18.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat in een winkel aan de Tenierslaan een man gereedschap achter zijn kleding stopte. Dit bleek weer de 32-jarige man te zijn. Hij had zoveel gereedschap achter zijn kleding dat hij bijna niet meer kon lopen. De man is op het politiebureau de cel ingegaan.

Eindhoven: Portemonnee gerold
Maandag rond 16.30 uur is de portemonnee van een 56-jarige Eindhovense vrouw gerold. Dat gebeurde toen zij boodschappen deed in een supermarkt aan de Gerretsonlaan. De portemonnee met pasjes en ruim fl. 300,=, had zij in haar boodschappentas gedaan. De boodschappentas hing aan het winkelwagentje.

Eindhoven: Bromfietser onderuit
In een parkje aan de Normandiëlaan is maandag om 16.30 uur een 55-jarige Eindhovenaar met zijn bromfiets onderuit gegaan. Hij slipte weg. De man liep een beenbreuk op en hij is naar het Catharinaziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden
Bij de Karpendonkse Plas is maandag om 17.10 uur een 44-jarige man uit Deurne aangehouden. De man had even daarvoor schennis gepleegd tegenover een 33-jarige Eindhovense vrouw die met haar twee kleine kinderen bij de Karpendonkse Plas fietste. De vrouw belde de politie en door een goed opgegeven signalement kon de politie de man even later aanhouden. Hij bekende de schennis gepleegd te hebben. Na verhoor kon de man naar huis. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Maandag is tussen 11.10 en 15.20 uur op de Hoofdstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 2645 passanten reden er 124 te snel. De snelste reed 92 km/u. 50 is toegestaan.

Oirschot: Aanhanger met bobcat gestolen
Vanaf de Princeehof is maandag tussen 15.00 en 16.00 uur een aanhanger met daarop een bobcat (klein model shovel) gestolen. De aanhanger was aangekoppeld aan een bestelauto. De dader heeft de aanhanger met het shoveltje losgekoppeld en meegenomen.

Geldrop: Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Sporkehout zijn in de nacht van zondag op maandag een aantal goederen gestolen. De eigenaar mist een elektrische gitaar, een portable cd-speler, 35 cds, een videocamera en een fotocamera. Mogelijk is de dader binnengekomen doordat de garagedeur niet was afgesloten.

Bergeijk: Terrasstoelen gestolen
Vanaf het terras van een horecagelegenheid aan het Hof zijn in de nacht van zondag op maandag vier terrasstoelen gestolen. De kunststof stoelen, rotanlook, hebben een waarde van fl. 150,= per stuk.

Gemert: Kleding gestolen
Uit een winkel aan de Nieuwstraat zijn maandag tussen 12.00 en 13.45 uur enkele kratten met kleding gestolen. De kratten met voornamelijk dames- en herenpolos en truien stonden in het magazijn achter de winkel. Vermoedelijk is men via de winkel het magazijn binnengegaan. De kratten zijn waarschijnlijk via de achteruitgang het magazijn uitgegaan. De waarde is ongeveer fl. 4.000,=.