PERSBERICHT

Holland Cup-deelnemers krijgen
aandacht in Amsterdam ArenA

Ruim 2000 van de in totaal ruim 4000 deelnemers aan de Holland Cup in Almere, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, worden op donderdag 26 juli op speciale wijze verwelkomd in de Amsterdam ArenA. Het is de bedoeling dat de stadionspeaker de voetballers uit verschillende landen in hun eigen taal zal toespreken, tijdens het Amsterdam Tournament waaraan Ajax, AC Milan, Valencia en Liverpool meedoen. ,,Het is geen officieel onderdeel van de Holland Cup, maar het is natuurlijk wel fantastisch dat er zoveel belangstelling voor is , vertelt manager Willeke Aapkes van de Holland Cup. In organisatorisch opzicht betekent het voor de Holland Cup wel een aanpassing, omdat het programma is veranderd. De Coca Cola Beach Party, die aanvankelijk was gepland op de 26-e juli, is nu vervroegd naar woensdagavond 25 juli en vindt plaats in het Holland Cup Centrum aan de Landdrostdreef in Almere. Op die locatie schrijven de duizenden deelnemers aan de Holland Cup zich in vanaf zondag 22 juli. Op dinsdagavond 24 juli zullen naar schatting ruim 4000 voetballers de openingsceremonie van de Holland Cup bijwonen. De spelers van 8 tot 18 jaar lopen dan in een feestelijke vlaggenparade van het Holland Cup Centrum naar de Grote Markt in Almere. Het voetbaltoernooi zelf begint op de 25-e juli met de voorrondes.

Teamleidersontvangst
Diezelfde woensdagavond kunnen de jeugdige Holland Cup-deelnemers dus genieten van de Coca Cola Beach Party. Hun teamleiders krijgen op diezelfde avond ook extra aandacht. De coaches en begeleiders worden namelijk officieel verwelkomd door het gemeentebestuur van Almere. Dat gebeurt vanaf zeven uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Almere, in verband met het 25-jarig bestaan van de gemeente. Twee dagen later (dus op vrijdag 27 juli) zet de Holland Cup de vele scheidsrechters, die vrijwillig fluiten bij het grootscheepse internationale toernooi, in het zonnetje tijdens een buffet. Op zaterdag 28 juli vinden de finalewedstrijden van de Holland Cup plaats op sportpark Rie Mastenbroek. Die avond worden alle prijzen uitgereikt tijdens een grootse ceremonie op het podium aan de Grote Markt.

Het zal ongetwijfeld een enorme drukte worden bij de prijsuitreiking, want voor de 16-e aflevering van de Holland Cup hebben zich tot nu toe reeds 204 teams uit 21 verschillende landen ingeschreven. Er komen ploegen uit allerlei landen in Europa naar Almere, waaronder alleen al 39 teams uit Denemarken en 31 teams uit Nederland. Ook doen er dit jaar weer veel Amerikaanse teams mee: 33 ploegen hebben zich al ingeschreven.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (