Ingezonden persbericht

Persbericht

Fusie leidt tot nieuwe naam in advocatuur:

SOLV enige advocatenkantoor voor uitsluitend internet en e-business

Amsterdam, woensdag 25 juli 2001 - De advocatenkantoren e-torneys@law en Lawformation fuseren per 1 augustus aanstaande. Het nieuwe kantoor gaat SOLV heten. Beide kantoren werken al enige tijd samen.

SOLV is een unicum binnen de advocatuur: de dienstverlening richt zich uitsluitend op de markt van internet en e-business. Buiten SOLV heeft geen enkel ander Nederlands advocatenkantoor deze stap aangedurfd. In de Verenigde Staten bestaan wel vergelijkbare kantoren.

Managing partner Wanda van Kerkvoorden van SOLV: "Er bestaan in Nederland nichekantoren voor arbeidsrecht, ondernemingsrecht en intellectueel eigendom, maar een kantoor als SOLV is er niet, terwijl de markt voor internet en e-business enorm in ontwikkeling is."

Een andere reden waarom SOLV zich uitsluitend op de juridische aspecten van internet en e-business concentreert, is dat deze erg complex zijn. Dit jaar wordt veel nieuwe (internationale) wetgeving en rechtspraak verwacht.

Van Kerkvoorden: "Zowel de technologie als de wetgeving en rechtspraak ontwikkelen zich razendsnel. Deze ontwikkelingen zijn alleen bij te houden door een speciale focus binnen het kantoor."

De vier partners en oprichters van SOLV zijn allen afkomstig van grote, traditionele advocatenkantoren.


* Wanda van Kerkvoorden werkte bij Houthoff Buruma;
* Berthold Rosendahl komt van AKD Prinsen Van Wijmen;
* Koen de Bruin was werkzaam bij Caron & Stevens / Baker & McKenzie;
* Christiaan Alberdingk Thijm is afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek.

Coolest Company

In april won e-torneys@law de Carp Coolest Company Award 2001 vanwege de vernieuwende wijze van dienstverlening. De naam SOLV is ontwikkeld door namenbureau The NameWorks, dat tevens genomineerd was voor de Carp Coolest Company Award.


NOOT voor de REDACTIE,