Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-07-2001
1e Persbericht 25 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de A2 ter hoogte van hectometerpaal 170.1 is dinsdagavond rond 23.55 uur een 43-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man reed over de A2 komende uit de richting Weert en reed in de richting van het verkeersplein Leenderheide. Voor hem reed een 29-jarige automobiliste uit Eindhoven op de rechter uitvoegstrook om richting Venlo - Geldrop te gaan. De 43-jarige automobilist ging echter plotseling wisselen van rijstrook waarbij hij de 29-jarige vrouw niet voor liet gaan. Beide voertuigen kwamen hierdoor met elkaar in botsing. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,15 weer. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Cavallilaan is tussen dinsdagavond 23.15 uur en woensdagochtend 7.30 uur een rode Opel Kadett Caravan met het kenteken FJ-JZ-08 gestolen.

Helmond: Bromfietser gewond aangetroffen
Op de Aarle Rixtelseweg is woensdagochtend rond 2.45 uur een 21-jarige bromfietster uit Bakel gewond aangetroffen. De man lag op het fietspad. Hij is door nog onbekende oorzaak ten val gekomen. Hij is met verwondingen aan hoofd en benen overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Asten: Verdachte van betrokkenheid bij diefstal bromfiets aangehouden In zijn woning in Helmond is dinsdagochtend rond 11.20 uur een 56-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een bromfiets vanuit een stalling bij een bedrijf aan de Nobisweg. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Bakel: Automobilist rijdt door
Op de Neerstraat is dinsdagavond rond 18.30 uur een 41-jarige motorrijder uit Bakel uitgeweken voor een tegenligger die een tractor inhaalde en hierdoor op de rijstrook van de motorrijder terechtkwam. De motorrijder kwam in de berm terecht, botste tegen een boom en kwam in de sloot tot stilstand. De motorrijder liep geen verwondingen op. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met politie Gemert-Laarbeek op telefoonnummer 0900-8844.

Eersel: Auto gestolen
Vanaf de Markt is tussen dinsdagavond 21.00 uur en woensdagochtend 8.00 uur een rode Volkswagen Golf met het kenteken RS-52-TL gestolen.

Geldrop: Verdachte aangehouden
Op een parkeerplaats aan de A67 is dinsdagavond rond 23.40 uur een 29-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het tanken zonder betalen bij een tankstation in het Winkelcentrum Coevering op 14 juli jongstleden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Ramkraak
Op de Heuvel heeft woensdagochtend rond 2.00 uur een ramkraak plaatsgevonden bij een winkel. Een deur werd hierdoor geforceerd. Uit de winkel werd een nog onbekende hoeveelheid kledingstukken gestolen.

Nuenen: Tas gestolen in onbewaakt moment
Op de Molvense Erven is een 55-jarige vrouw dinsdagmiddag rond 16.00 uur haar tas kwijtgeraakt. De vrouw zette haar fiets op de oprit van haar woning om haar banden op te pompen. Toen ze even naar binnen liep om de fietspomp weg te zetten werd haar handtas, die op de bagagedrager van haar fiets lag, gestolen. In de tas zaten een portemonnee met daarin 25 gulden en enkele pasjes, een portefeuille met een rijbewijs, een GSM, een agenda en een sleutel.

Veldhoven: Graffitispuiters aangehouden
Op de Heemweg zijn woensdagochtend rond 1.50 uur een 16-jarige jongen uit Veldhoven en een 21-jarige inwoner van Nuenen aangehouden. Zij worden verdacht van het aanbrengen van graffiti kort daarvoor op diverse locaties in Veldhoven. Op het Groen werd een personenauto bespoten, de Stadsplattegrond op de hoek Geer Het Lover was voorzien van Graffiti evenals een kraam op het Meiveld en een kantoorpand op de Geer. Ook werden twee verkeersborden, een wegbord, een sokkel van een beeld en een deur van een winkel aan de Pleintjes met graffiti bewerkt. Op de Horst werden twee gevels van bedrijven, een pinautomaat en een display van een infozuil bewerkt. Op de plaats waar het duo werd aangehouden is een spuitbus teruggevonden. Beiden zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.