Politiebericht Flevoland: District Zuid 25-07-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Rood licht controle
ALMERE Dinsdagmorgen heeft de politie op de kruising Cinemadreef-Landdrostdreef een korte controle gehouden op rijden door rood licht. In een uurtje tijd reden 16 bestuurders door rood. Een bestuurder volgde niet de verplichte rijrichting. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.

Aangereden door fietser
ALMERE Een 69-jarige Almeerder is dinsdagmiddag licht gewond geraakt nadat hij was geraakt door een fietser. Hij liep op het Stationsplein toen er opeens een fietser de hoek om kwam en hem raakte met een trapper. Even later bemerkte de man dat hij een wond had aan zijn been. De fietser heeft waarschijnlijk niets gemerkt van het voorval. Ambulancepersoneel heeft de man voor behandeling overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Scooter rijdt te snel
ALMERE Dinsdagmiddag is de scooter van een 20-jarige Almeerder in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen hem zonder helm rijden op de Bankierbaan. Bij controle bleek de scooter de maximum constructiesnelheid ruim te overschrijden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag op de Vrijheidsdreef een snelheidscontrole gehouden. Van de totaal 3365 passanten reden 724 bestuurders te hard. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.

Gestolen jetski?
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag op het IJmeer een jetski in beslag genomen. Bij controle bleek het registratie- en chassisnummer niet te kloppen. De 47-jarige Amsterdamse eigenaar is op verdenking van diefstal aangehouden. De man verklaarde echter tegenover de politie dat hij de jetski ter goede trouw had gekocht. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding A27
ALMERE Dinsdagavond heeft zich op de A27 nabij afslag Almere-Hout een aanrijding voorgedaan. Een 46-jarige bestuurder uit Haubourdin (Frankrijk) had even stil gestaan op de vluchtstrook. Toen hij weer de snelweg opreed, werd hij van achteren geraakt door een 52-jarige Almeerder. Beide bestuurders en de 55-jarige bijrijder (Haubourdin) van de Fransman raakten gewond en zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Bromfiets in beslag genomen
ALMERE Surveillerende agenten zagen dinsdagavond op de busbaan twee Almeerders (13 en 16 jaar) op een brommer rijden zonder verlichting. Bij nader onderzoek bleek er geen verzekeringsplaat op de bromfiets te zitten en de bestuurder niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. De bromfiets is voor technisch onderzoek in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding Hogering
ALMERE Dinsdagnacht heeft zich bij de kruising Hogering-Audioweg een ernstige aanrijding voorgedaan. Een 23-jarige Amsterdamse bestuurder is vermoedelijk door rood gereden en botste tegen een auto. De bestuurder van deze auto (leeftijd en woonplaats nog onbekend) en zijn drie passagiers (46-jarige man, een 35-jarige vrouw en een 10-jarig jongetje, allen uit Amsterdam) zijn per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De 23-jarige was na de aanrijding gevlucht, maar kon na een korte zoektocht aangehouden worden. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Op het politiebureau blies hij 435 ug/l. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Omdat hij toch letsel bleek te hebben (vermoedelijk een gebroken pols), is hij voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.