European Union

Nepal : benoeming van een nieuwe minister-president en de afkondiging van het staakt-het-vuren die daarop is gevolgd Press Release: Brussels (26-07-2001) - Press: 295 - Nr: 11210/01


Brussel,
26 juli 2001

11210/01 (Presse 295)

P 133/01

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

over de benoeming van een nieuwe minister-president in Nepal

en de afkondiging van het staakt-het-vuren die daarop is gevolgd

De Europese Unie is verheugd over de benoeming van de heer Sher Bahadur DEUBA tot nieuwe minister-president van Nepal. Zij feliciteert hem met zijn ambtsaanvaarding en spreekt de hoop uit dat het land zijn kalmte en stabiliteit zal hervinden.

De Europese Unie is blij met de initiatieven die tot een staakt-het-vuren zullen leiden. Zij wil de partijen tot een dialoog aansporen en hoopt dat er spoedig een datum voor onderhandelingen kan worden gevonden.

De Europese Unie roept de partijen op om af te zien van geweld en een vreedzame en op onderhandelingen gebaseerde oplossing voor het conflict te zoeken, zodat het land een stabiele en duurzame ontwikkeling tegemoet gaat.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.