Politie Amsterdam-Amstelland

Achtervolging gestolen auto
27-7-2001. Vanmorgen rond half zes zijn bij een achtervolging op de A10-West twee politiemensen gewond geraakt. Beiden zijn voor medische behandeling, met name voor nekklachten, naar een ziekenhuis overgebracht. Beiden zijn inmiddels heengezonden. De agenten kwamen tijdens een inhaalmanoeuvre in botsing met een vrachtwagen. De verdachte reed korte tijd later op de Westlandgracht op een geparkeerde auto. De 16-jarige chauffeur is aangehouden. De A-10-west-buitenring moest tijdelijk worden gesloten om de gestrande vrachtauto weg te slepen en de stalen middenbarry, die tijdens de renovatie de scheiding vormt tussen de noordelijke en zuidelijke verkeersstroom, weer in orde te brengen. Rond half negen was de klus geklaard en is de weg vrijgegeven.

De achtervolging van de gestolen Opel Kadett begon op de A10-Noord en voerde door de Coentunnel. De snelheid van de gestolen auto liep successievelijk op tot rond de 130 kilometer per uur. Even na de Lelylaan raakte de Kadett een busje, dat om zn as tolde. De Kadett kon gewoon doorrijden. Een vrachtwagenchauffeur die voor zich het tollende busje zag, remde af en zette zijn knipperlichten aan om het achteropkomende verkeer te waarschuwen. Een politieauto die de vrachtwagen inhaalde, begon plotseling te slingeren en raakte de vrachtwagen in de flank. De vrachtwagen raakte als gevolg hiervan de stalen middenbarry.

Andere politiewagens volgden de Kadett. De chauffeur nam op de A4 de afslag Sloten en reed door de Belgiëbuurt. Op de Westlandgracht ramde de Kadett een geparkeerde auto en eindigde de rit. De naar later bleek 16-jarige chauffeur stapte uit, rende weg en sprong de gracht in, kennelijk met de bedoeling om er zwemmend tussenuit te komen. Even later kwam de zwemmer weer naar de kant en liet zich door agenten op het droge trekken. De verdachte wordt overgedragen aan de politie in Utrecht, aangezien de auto daar is ontvreemd.



Overal postkantoor
27-7-2001. Donderdagmiddag rond half zes hebben twee mannen geprobeerd geld buit te maken bij een gewapende overval op het postkantoor op de Zijdelrij in Uithoorn. Het geëiste geld was echter niet zo snel beschikbaar. Twee medewerkers werden hardhandig aangepakt. Het duo verdween zonder buit in een later bij de Europarij (Uithoorn) teruggevonden vluchtauto. Het gaat om een gestolen zilvergrijze Mitsubishi Carisma.

Op het moment van de overval waren er drie medewerkers en twee klanten in het kantoor. De overvallers dreigden met een vuurwapen en eisten geld. Twee medewerkers werden daarbij geslagen. Toen het de overvallers duidelijk werd dat er geen geld was te halen, kozen ze het hazenpad. Ze vluchtten in een gestolen Mitsubishi. De geslagen baliemedewerkers hebben zich onder behandeling gesteld van hun huisarts. De slachtoffers zijn opgevangen door een bedrijfsopvangteam en door medewerkers van slachtofferhulp.

De politie is op zoek naar getuigen die bij het postkantoor wat bijzonders hebben gezien en/of de overvallers hebben zien rijden met de zilvergrijze Mitsubishi Carisma. Wijkteam Uithoorn is telefonisch bereikbaar op nummer (020) 559 39 60.



Fietsers gewond
27-7-2001. Vannacht is in de Sarphatistraat een 45-jarige fietser geschept door een taxibusje dat over de trambaan reed. De fietser vloog door de lucht en kwam op straat terecht. Hij is met verwondingen aan schouders, ribben en hoofd in een ziekenhuis opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Eeftink
Donderdagmiddag is bij Eeftink een 47-jarige fietser uit Odijk gewond geraakt. Hij werd aangereden door een bromfietser die aan de verkeerde kant van de weg zat. De bromfietser is doorgereden. Zijn identiteit is dus onbekend. Het slachtoffer is met een hoofdwond en nekklachten naar een ziekenhuis overgebracht.



Werken bij ons korps
Ben je op zoek naar een andere baan? Er zijn bij ons korps diverse mogelijkheden om als politieman of -vrouw aan de slag te gaan. Maar er zijn ook vele andere functies waarvoor we nog mensen zoeken. Op deze site staan meer dan 50 administratief-technische vacatures. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie. Misschien kunnen wij je binnenkort begroeten als onze nieuwe collega.



Verkeerscontroles Amsterdam
27-7-2001. De Verkeerspolitie nam donderdag het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Vinkeveen in beslag. Hij reed met een snelheid van 126 kilometer per uur op de A10. Op het betreffende weggedeelte mag maximaal 70 worden gereden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


1e Constantijn Huygensstraat
Donderdagavond is een verkeerscontrole gehouden in de 1e Constantijn Huygensstraat. De agenten schreven 22 bonnen uit voor mensen die geen autogordel droegen. Ze krijgen binnenkort een acceptgirokaart van 90 gulden.

A. Moddermanstraat
In de Antony Moddermanstraat is vannacht een zwaar beschonken automobilist aangehouden die geen rijbewijs had. Hij reed wisselend op het trottoir en op de rijbaan. Toen hij uitstapte, bleek dat hij bijna niet op zn benen kon staan en niet goed uit zijn woorden kwam. De verdachte, een 25-jarige inwoner van Beuningen, slaagde er niet in een blaastest te ondergaan. Later is een bloedproef afgenomen. De uitslag komt in de loop van volgend week binnen.



Arbeidsongeval Australiëhaven
27-7-2001. Donderdagmiddag is een 22-jarige werkman gewond geraakt bij een arbeidsongeval op de Australiëhavenweg. De man was aan het werk in een verbrandingsketel. Er kwam een stuk aangekoekt ketelas naar beneden. De daardoor tegen de grond geslagen werknemer liep een hoofdwond op en is naar een ziekenhuis overgebracht. Softdrugsbedrijf ten einde
27-7-2001. Donderdagmiddag heeft de politie in de Witte de Withstraat een softdrugbewerkingsbedrijf opgerold. Het werd ontdekt toen de politie een onderzoekje in de buurt deed en op een sterke hasjlucht stuitte. In een kelder bleek vervolgens een softdrugverwerkingsbedrijf te zijn ondergebracht. De negen aanwezige personen waren volop aan het werk. Er is beslag gelegd op 200 kilo hasjiesj en weed en bewerkingsapparatuur. De verdachten zijn alle negen in verzekering gesteld.

Weteringbuurt
In een woning aan de Weteringbuurt is donderdagmiddag een weedplantage ontmanteld. De politie nam 30 planten en kweekapparatuur in beslag.

Dodelijk ongeval
27-7-2001. Donderdagmiddag is een 20-jarige Amsterdammer overleden die eerder het slachtoffer werd van een eenzijdig verkeersongeval op de IJdoornlaan. Het slachtoffer was rond zeven uur s ochtends op weg naar zijn werk en belandde in de buurt van het Baanakkerpad in de berm. Tijdens stuurcorrectie ging het fout en sloeg het busje een paar keer om. De brandweer bevrijdde de gewonde bestuurder. Het slachtoffer is per ambulance onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis overgebracht. Medische hulp mocht niet meer baten.
Gestolen cheques
27-7-2001. Donderdagmiddag is bij een wisselkantoor in het centrum een 18-jarige vrouw uit Groot Brittannië aangehouden. Ze wilde cheques verzilveren die waren gestolen in Engeland. De baliemedewerker constateerde dat de zaak niet goed zat en sloeg alarm. De vrouw had voor ruim 4.000 dollar aan cheques bij zich. De politie heeft de cheques in beslag genomen. De verdachte wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie.
Brutale bromfietser
27-7-2001. Donderdagavond is een 19-jarige bromfietser aangehouden die op de Prins Hendrikkade door rood reed. Hij vervolgde zijn weg over het trottoir en perste zich tussen het wandelend publiek door. Toen de politie hem aan de kant zette, uitte hij diverse beledigingen en kwatte op de ruit van de politieauto. Hierop is de verdachte aangehouden.
Boete betaald
27-7-2001. Vannacht is op het Buikslotermeerplein een 34-jarige automobilist aangehouden die geen rijbewijs bij zich had en een valse naam opgaf. Toen de juiste naam naar voren kwam, werd ook duidelijk dat de man nog voor 720 gulden aan boetes moest betalen. De zaak is afgewikkeld.
Agressieve terrasbezoeker
27-7-2001. Donderdagmiddag is op de Nieuwezijds Voorburgwal een 42-jarige Brit gearresteerd die zich misdroeg op een caféterras. Hij gooide het meubilair door elkaar als gevolg waarvan een kind ten val kwam. Vervolgens nam hij plaats op een naburig terras en herhaalde hij zijn vreemde gedrag. Toen de gealarmeerde politie verscheen, kreeg zij een tafel toegeworpen. Tijdens een hierop volgende vechtpartij is de man overmeesterd. Een agent raakte lichtgewond. De verdachte had gedronken en vermoedelijk ook drugs gebruikt. Hij is ingesloten en zit nog vast.
Skeeleraar pakt fietsendief
27-7-2001. Een 33-jarige skeeleraar zette donderdagmiddag de achtervolging in op een man die op het Damrak een fiets stal. Met de skeelers ontwikkelde hij een dusdanige snelheid dat de fietsendief in de Haringpakkerssteeg werd ingehaald. Hier greep de skeeleraar de fietsendief vast en volgde een vechtpartij. Diverse passanten keken naar het opstootje, maar hielden zich afzijdig. Gealarmeerde agenten namen de 22-jarige verdachte over en brachten hem naar een politiebureau.
Agressieve wildplasser
27-7-2001. Vannacht is in de Marnixstraat een 34-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij werd aangesproken op wildplassen, maar wilde niks van de politie weten. Hij verzette zich bij zijn arrestatie. De man heeft vermoedelijk cocaïne gebruikt.
Aanpak overlast
27-7-2001. Politiepersoneel van de binnenstad heeft donderdag 16 keer en verwijderingsbevel uitgereikt aan drugoverlast veroorzakende personen. Daarnaast is 37 keer proces-verbaal opgemaakt voor openlijk druggebruik, wildplassen, slapen op de openbare weg, tippelen, fietsverkoop, hinderlijk drankgebruik, mishandeling en het bezit van harddrugs.
Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.