Ingezonden persbericht

Jeroen Bleekemolen zegeviert in Europese Renault Clio Cup op Magny-Cours

Magny-Cours (F), 29 juli 2001 Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) heeft de race van de Renault Sport Clio Elf International Cup op het circuit van Magny-Cours gewonnen. "We vochten met vijf rijders continu om de zege, mijn overwinning is zwaarbevochten", aldus de gelukkige winnaar. Jeroen Reijntjens (Raamsdonksveer) kwam als vijfde over de finish.

In de kwalificatietrainingen bleek al duidelijk dat de kop van het competitieve veld zeer aan elkaar gewaagd was. Jeroen Bleekemolen (19) reed de derde trainingstijd, hij kwam slechts 0,06 seconde tekort op de man op pole position Arnaud Duprey (F). Jeroen Reijntjens reed de achtste tijd in het 35 auto's tellende Europese veld met deelnemers uit Frankrijk, België, Italië, Engeland, Duitsland en Zwitserland. "In de tweede training was ik de snelste, maar in de eerste sessie was de baan sneller", aldus de coureur die uitkomt voor Team Bleekemolen.

Bij de start van de race kwam Jeroen Bleekemolen erg goed weg. ""Ik had een superstart", vond hij. "Ik lag meteen tweede, om kort daarna de leiding over te nemen. Helaas voor mij werd de race toen met 'code rood' stilgelegd." Bij de herstart kon de door Carpetland gesteunde Bleekemolen zijn goede eerste start niet herhalen. "Ik behield mijn derde plaats", blikte Jeroen op zijn race terug. "Een groot deel van de wedstrijd lag de top vijf vlak bij elkaar. In het strijdgewoel schoof ik enkele keren een plaatsje op naar de tweede plek, om vervolgens weer terug te vallen naar de derde plaats." Met het einde van de race in zicht werd de strijd in de kop van het veld steeds harder. "Het ging er echt heftig aan toe", verklaarde Bleekemolen, die wel wat gewend is op dit gebied. "In de slotfase kon ik toch nog mijn slag slaan en de eerste plaats overnemen. Tot op de finish heb ik alles moeten geven, maar het is gelukt. Ik ben erg blij met de overwinning in dit competitieve veld. Daarnaast is dit een prima opsteker voor de race van de nationale Renault Clio Cup, volgende week tijdens de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort. Daar ga ik wederom voor de zege!" Jeroen heeft slechts twee van de vijf tot nu verreden races in de Renault Sport Clio Elf International Cup gereden, desondanks staat hij op de zevende plaats in het tussenklassement.

Jeroen Reijntjens kwam bij de herstart uitstekend weg, hij nam meteen de vierde plaats in achter zijn teamgenoot. "Ik reed een groot deel van de race vlak achter Jeroen, met zicht op een podiumplaats", vertelde de 22-jarige Reijntjens. "In de slotfase had ik flink last van het gedrang in de kopgroep, waarbij ik een paar tikken heb gehad. Ik heb nog derde gelegen, maar die positie kon ik niet vasthouden. Uiteindelijk moest ik genoegen nemen met de vijfde plaats." Voor Reijntjens was dit zijn eerste race in de Renault Sport Clio Elf International Cup. "Alles bij elkaar heeft ons team weer goed gescoord", concludeerde Jeroen Bleekemolen. "Twee rijders in de top vijf is een resultaat waarmee we thuis kunnen komen."

Uitslag: 1. Jeroen Bleekemolen, 27:07.448, 2. Pierre-Yves Corthals (B) op 1,890; 3. Vito Postiglione (I) op 4,025; 5. Jeroen Reijntjens, op 5,806. Stand na vijf races: 1. Corthals 110, 2. Alessandro Balzan (I) 106, 3. Postiglione 96, 7. Jeroen Bleekemolen 42 (2 races gereden), 12. Jeroen Reijntjens 12 (1 race gereden) Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Jeroen Reijntjens, (06) 53 63 32 62.