Horses of the Dutch



EK Ponys: Zilver voor Spring- en Dressuurteam
Ook bij de Europese Kampioenschappen voor ponys werd feest gevierd. De Nederlandse ponyruiters wonnen in het Zuidspaanse Vejer de la Frontera zowel bij de dressuur als bij het springen zilver.

Het zilveren springteam bestond uit Marleen Bruggink met Balou, Dominique Greeve met Magic BB, Judith Vetker met Mississippi-V/W en Maikel van der Vleuten met Audis Nikita. Groot-Brittannië won goud, terwijl Duitsland het brons won.

De zilveren dressuurcombinaties waren: Linda Drevijn met Nadirs Gigolo, Kristel Frencken met Spooky, Inge Verbeek met Hogewalds Sultan en Andrea Villaverde met Condor. Ook bij de ponys is Duitsland moeilijk te verslaan op dressuurgebied. Duitsland werd dan ook Europees Kampioen. Groot-Brittannië won brons.

Net buiten de medailles, maar toch zeer goed was de individuele vierde plaats bij het springen voor Marleen Bruggink. Judith Vetker zakte na haar uitstekende resultaten op de eerste dagen iets terug, maar behaalde uiteindelijk nog een mooie achtste plaats. Dominique Greeve werd tweede in de troostronde, Maikel van der Vleuten werd hier achtste. Niels Tacken reed in de speciale troostronde voor combinaties die niet aan de landenwedstrijd deelnamen. Met zijn pony Chester verdiende hij hier een tweede plaats.

Inge Verbeek eindigde individueel op een zevende plaats bij de dressuur. Andrea Villaverde volgde op een negende plaats. In de troostronde werd Kristel Frencken vierde, terwijl Linda Drevijn op een achtste plaats eindigde.

Bij de eventingruiters eindigde Jeneska Ekkelenkamp met haar pony Assens Bo-Gyi op een individuele 16e plaats. Niet alle teamleden kwamen rond in de cross, waardoor Nederland niet meer verder kon strijden voor de teammedailles.

De uitzending van de ponyteams naar het EK werd ondersteund door Harley World. De ponyteams worden begeleid door: Wim Bonhof (bondscoach springen), Jan Huizinga (bondscoach eventing), Adriaan Hamoen (chef déquipe) en Ben Horsmans (team veterinair).



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer