Politiebericht Eindhoven e.o. 30-07-2001
2e Persbericht van maandag 30 juli 2001

Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding na diefstal
Op de Boerhaavelaan zijn maandagmorgen om 01.40 uur twee Helmonders van 20 en 25 jaar oud aangehouden. De mannen hadden kort ervoor twee blauw geglazuurde potten met Hortensias weggenomen uit de omgeving van de Brand. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De potten met hortensias zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Valkenswaard: Aanhouding na vernieling
Maandagmorgen om 02.15 uur is op de Markt een 25-jarige inwoner van Iavinie (Schotland) aangehouden. De man was het niet eens met de bediening in een horeca gelegenheid en gooide daarom maar een barkruk door het raam van een vitrine. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en werd daarom aan handen en voeten geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Budel: Onder invloed
Maandagmorgen om 01.50 uur is op de Maarheezerweg een 29-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. De man reed als bestuurder van een personenauto langzaam en slingerend over de Maarheezerweg. Bij controle bleek hij onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,70 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur. Hij was niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs.

Helmond: Aanhouding na brandstichting
Een 35-jarige inwoner van Helmond is maandagmorgen om 03.15 uur op de Past van de Spijkerstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in een bedrijfsruimte achter een pand aan de Past van de Spijkerstraat. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding op heterdaad
Maandagmorgen om 03.30 uur is op de Geert Grootestraat een 29-jarige Eindhovenaar op heterdaad aangehouden in het cafégedeelte van een sporthal aldaar. De politie ging ter plaatse na een melding dat er glasgerinkel was gehoord nabij de sporthal. Daar bleek dat er aan de straatkant een ruit vernield was. In het gebouw werd de verdachte aangetroffen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Ramkraak
Van een winkel aan de Tongelresestraat is vanmorgen omstreeks 04.25 uur de voorpui eruit gereden met een auto. Getuigen zagen dat twee mannen met een klein model auto, Hatchback type de glazen ruit van een winkel eruit reden. Een van de inzittende, een man 1.80/ 1.85 cm lang, lang zwart krullend haar in een staart, liep de winkel in en nam een groot aantal kledingstukken mee. Hierna rijden ze weg in de richting Geldropseweg. Korte tijd later werd op de hoek Madeliefstraat Floralaan de auto aangetroffen met een gedeelte van de kleding erin. De auto bleek gestolen te zijn en wordt weggetakeld en voor onderzoek veilig gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Helmond: Aanhouding na mishandeling
Op de Hermelijnstraat is vanmorgen een 30-jarige inwoner van Charleville Co-Cork, (Ierland) aangehouden. De man moest een ploegje mensen met een busje naar hun werk brengen en was niet op tijd op zijn werk verschenen. Toen, ten langen leste, zijn baas hem thuis had wakker gemaakt en verzocht had naar zijn werk te komen op straffe van ontslag, kwam de verdachte met een personenbusje. Hij sprong uit het busje en sloeg zijn 23-jarige Helmondse opdrachtgever enkele malen met een stuk hout op zijn lichaam waarna hij hem bij zijn keel greep. Nadat de verdachte was vertrokken waarschuwde het slachtoffer de politie. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar politiebureau.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling politieauto Maandagmorgen om 06.15 uur is in zijn woning aan de Faunuslaan een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht zondagmorgen vernielingen te hebben gepleegd aan een op Stratumseind geparkeerd staande politieauto. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Tussen zaterdagavond 23.55 uur en zondagmiddag 15.30 uur is er vanaf een parkeerplaats aan de Rungraaf een personenauto, met Opel, type Kadett, kleur blauw, voorzien van het kenteken YT-83-RX, weggenomen.