Politiebericht Friesland: Friesland 30-07-2001
Politieberichten van 30/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Gorredijk: brand woning
Maandag omstreeks 03.45 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Heerenacker. Ter plaatse bleek het niet te gaan om een woningbrand maar om een brandende matras, die in de tuin lag. De matras stond bij het afval en was in brand gestoken. De inmiddels gewaarschuwde brandweer heeft het vuur geblust. De matras was van een 32-jarige inwoner van Gorredijk. Er ontstond geen schade aan de woning.

Harlingen: mishandeling
Zondag tussen 22.00 en 23.00 uur werd een 34-jarige inwoner van Harlingen in een café aan de Schritsen mishandeld. De man kreeg in het café van een onbekende man een klap tegen zijn hoofd en werd vervolgens naar buiten gebracht. Het slachtoffer raakte min of meer buiten bewustzijn. Buiten het café kreeg het slachtoffer van nog twee mannen klappen en schoppen. Tengevolge van deze mishandeling liep het slachtoffer een hersenschudding op, alsmede een afgebroken en een loszittende tand. Ook liep hij een gescheurde wenkbrauw op, die gehecht moest worden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Waarom de man werd mishandeld, is nog niet duidelijk. Het slachtoffer wist zich weinig te herinneren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sint Nicolaasga: inbraak bedrijf
Afgelopen weekend werd ingebroken bij een bedrijf aan de Slotweg. Door het forceren van een raam kwam men het bedrijf binnen. De kantoorruimtes werden doorzocht. Uit het kantoor werd een cd-rom en back-up tapes weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 37-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Oud Ambacht. Het rechter portier werd opengebroken. Uit de auto werd twee geluidsboxen, een kentekenbewijs en een rijbewijs weggenomen. De eiegenaar, een 21-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272