Gemeente Enkhuizen

PERSBERICHT

Gemeente Enkhuizen

Publiekszaken/Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Telefoon (0228) 360 155 / 06 22 56 04 73
Fax (0228) 360 107
E-mail communicatie@enkhuizen.nl

datum: 23 juli 2001

Zomeravond beiaardconcert met Frans Haagen

Op dinsdag 31 juli a.s. vindt het zevende concert plaats in de serie 'Zomeravond beiaardconcerten Zuidertoren Enkhuizen 2001'. Deze serie wordt georganiseerd door de Enkhuizer Klokkenspelvereniging en de gemeente Enkhuizen.

Gastbeiaardier Frans Haagen zal deze avond van 20.00 tot 21.00 uur een concert uitvoeren. Haagen is stadsbeiaardier van Kampen, Almelo en Rijssen en zal deze avond werken van Focking, Van Eyck en Courter ten gehore brengen. Daarnaast peelt hij twee ragtimes; `The Entertainer' van Scott Joplin en `Dill Pickles Rag' van C.L. Johnson.

Frans Haagen

Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Bernard Winsemius en Arie Abbenes en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus. In Zwolle studeerde hij naast orgel (waarvoor hij summa cum laude afstudeerde voor het diploma Uitvoerend Musicus) ook hoofdvak kerkmuziek en koordirectie. Tevens studeerde hij aan het conservatorium te Hilversum schoolmuziek en in Enschede piano. Frans Haagen was winnaar van twee orgelconcoursen (int. C. Franck concours te Haarlem en het Int. Rijnstreek concours te Nijmegen) en was prijswinnaar op diverse beiaardconcoursen. Momenteel is hij werkzaam als docent piano aan het Centrum voor Muziek en Dans te Deventer en de Muziekschool te Kampen en dirigent van twee Vocaal Ensembles.

De Zomeravond beiaardconcerten kunnen uitstekend worden beluisterd in de luistertuin (beschikbaar gesteld door dhr. E. Wentzel) van banketbakkerij Massenberg, Zuiderkerkstraat 3. De ingang van de tuin wordt aangegeven en de entree is vrij. Tevens kunt u hier koffie of thee bestellen, desgewenst met iets erbij. Een andere luisterplaats is het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorgt voor de aanwezigheid van stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk. Beide luisterplaatsen hebben hun eigen karakter waar het geluid van de beiaard verschillend ervaren wordt.

Voor meer informatie
: stadsbeiaardier Frits Reynaert, tel.: (0228) 31 78 16

e-mail
: frits.reynaert@wxs.nl

Programmaboekje
: Gerda de Jong, tel.: (0228) 36 01 17