Circuit Park Zandvoort

Persberichten

11 July 2001
Schumacher opent spectaculaire demonstratie Marlboro Masters

Een vast onderdeel tijdens de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort is het demonstratieprogramma. Ook voor de elfde editie van het grootste autosportspektakel van Nederland, op 4 en 5 augustus aanstaande, is de organisatie er in geslaagd een zeer aantrekkelijk programma samen te stellen. Op beide dagen zullen de demos het asfalt doen zinderen. Uiteraard speelt het Marlboro World Championship Team (MWCT), inclusief regerend Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher, een hoofdrol in dit programma.

Schumacher zal op zaterdag in actie komen met de Ferrari F1-2000 049 V10, de auto waarmee hij vorig jaar de wereldtitel won. De coureur van de Scuderia Ferrari Marlboro was ook vorig jaar een van de smaakmakers van het evenement. Tussen de Grands Prix van Duitsland en Hongarije werkt het team een druk testprogramma af, maar 'Schumi' heeft toch tijd vrijgemaakt om op zaterdag in Zandvoort aanwezig te zijn. Het feit dat het gelukt is Schumacher opnieuw te laten optreden is op zich al fantastisch. We zijn hier natuurlijk bijzonder tevreden mee, aldus Menno Wagenaar, Promotion Manager Marlboro bij Philip Morris Holland.

Op zondag is viervoudig wereldkampioen rally Tommi Mäkinen aanwezig met zijn Mitsubishi Lancer Evo. Hij zal zijn enorme wagenbeheersing tonen met spectaculaire drifts over het Zandvoortse asfalt. Daarnaast zijn beide coureurs van het Marlboro Yamaha wegrace-team aanwezig: Carlos Checa en Max Biaggi, de kersverse winnaar van de 500 cc-race tijdens de Dutch TT in Assen. Bovendien komt op beide dagen de Amerikaan Randy Mamola in actie met een tweezits-versie van de Yamaha 500-machine. Reken maar dat hij enkele gelukkige passagiers de belevenis van hun leven zal geven!

Tevens is er op zondag een demonstratie van de indrukwekkende toerwagens uit de DTM, het spectaculaire Duits toerwagenkampioenschap, dat op 23 september aanstaande een race op Circuit Park Zandvoort rijdt. Tijdens de Marlboro Masters krijgen bezoekers een voorproefje van dit spektakel, inclusief natuurlijk de beide Nederlandse DTM-coureurs Christijan Albers en Patrick Huisman.

De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop 35,= voor het gehele weekeinde (zaterdag en zondag). Kaarten zijn verkrijgbaar via de grotere Shell-stations en de voorverkoopadressen van Ticketbox (telefoon 0900-9393 (75 cent per minuut) of Internet: www.ticketbox.nl). Aan de kassas van Circuit Park Zandvoort zijn tijdens het evenement kaarten te koop voor 40,-.

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Dirk Buwalda
media@circuit-zandvoort.nl

Tel. 023 - 5 740 760
Fax. 023 - 5 740 761


© Copyright 2001, Circuit Park Zandvoort