Circuit Park Zandvoort

Testrijder Luca Badoer vervangt Michael Schumacher tijdens demonstratie

26 July 2001 - Ferrari heeft bekend gemaakt dat Michael Schumacher niet zal optreden tijdens de komende editie van de Marlboro Masters op 4 en 5 augustus aanstaande. De Scuderia Ferrari Marlboro heeft de regerend wereldkampioen vervangen door testrijder Luca Badoer, die op beide dagen een demonstratie zal geven.

Gezien het overvolle race- en testschema van het team heeft Ferrari besloten de rustperiode van drie weken, die ingaat na de Grand Prix van Duitsland, te gebruiken om zowel Rubens Barrichello als Michael Schumacher volledige rust te gunnen. Na deze periode kunnen beide rijders zich weer volledig concentreren op de beslissende fase in het wereldkampioenschap.

De Marlboro Masters is de enige gelegenheid voor racefans om tussen de Duitse en de Hongaarse Grand Prix een Ferrari Formule 1 bolide in actie te zien. Luca Badoer geeft op beide dagen een demonstratie met de Ferrari F1-2000, de auto waarmee het team vorig jaar de wereldtitel won. Op zondag is met Ferrari, Yamaha en Mitsubishi wederom het complete Marlboro World Championship Team aanwezig op de duinenpiste.

Luca Badoer (1971) is sinds 1998 testrijder voor Ferrari en verricht op dit moment vrijwel alle testwerk voor Michael Schumacher. De Italiaan wordt beschouwd als één van de belangrijkste mensen achter het succes van de huidige Ferrari F1 wagens. Voordat hij door Ferrari werd gecontracteerd reed Badoer in de Formule 1 voor onder meer Minardi. Hij nam deel aan 48 Grand Prix.

Vacature

Het Circuit Park Zandvoort is op zoek naar financiële medewerker. Klik hier voor meer informatie.

© Copyright 2001, Circuit Park Zandvoort