Bloemenveiling HollandBloemenveiling Holland opent beeldentuin

Naaldwijk- Vanaf zaterdag 4 augustus tot en met zondag 9 september organiseert Bloemenveiling Holland een unieke beeldentuin op het veilingterrein aan de Dijkweg. Op 4 augustus heeft op dezelfde locatie ook de officiële opening plaats van het Varend Corso Westland.

Het is voor de tweede maal dat de bijzondere beeldentuin speciaal door en voor Bloemenveiling Holland wordt ingericht. Vorig jaar had deze voor het eerst plaats. De beelden zijn gemaakt door drie kunstenaars. Dineke Beereboom exposeert drie beelden van brons en graniet. Haar inspiratie haalt zij uit de mensen en de taal van hun lichaam. Ton Koops exposeert schijnbaar eenvoudige beelden van cortenstaal, die door de minimale uitbeelding balanceren en fascineren. Rob Logister vertoont bloemen van staal met afmetingen van 2 tot 6 meter. De beeldentuin is dagelijks geopend (ook in de weekenden) en gratis toegankelijk.

Op 4 en 5 augustus vindt het Varend Corso Westland plaats. De officiële opening van de vierde editie van dit grootse evenement wordt verricht door Tweede Kamerlid (CDA) Agnes van Ardenne. Op zaterdag 4 augustus om 11.00 uur geeft zij vanaf een terras in de beeldentuin aan de Dijkweg van Bloemenveiling Holland het startsein voor het Varend Corso Westland. Meer dan zestig vaartuigen gaan op zaterdag door het Westland en op zondag door het aangrenzende Delft en Maassluis. De vaartuigen zijn met bloemen en planten versierd in het thema 'Kleurige Klanken'.
Meer informatie over de route van het Varend Corso Westland is te vinden op internetsite: www.varendcorso.nl.

Natuurlijk is ook hoofdsponsor Bloemenveiling Holland weer met een boot vertegenwoordigd. Daarbij staat de klok centraal. De klok die zowel de veilingmedewerkers als de kwekers en de kopers wekt. Op de boot is te zien hoe die klok verandert tot 'de veilingklok', die de handel in bloemen en planten in werking zet.