Politiebericht Eindhoven e.o. 4-08-2001

1e persbericht 4 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Tasjesrover aangehouden
Op het Stationsplein is vrijdag om 22.15 uur een 34-jarige Cubaan zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had even daarvoor een tas weggenomen van een 30-jarige vrouw uit Heeze. Deze zat op het terras van een restaurant op het Stationsplein te eten. Omstanders zagen de diefstal en waarschuwden de vrouw. Zij ging achter de dader aan, die door personeel van andere horecabedrijven werd aangehouden. De man is aangehouden en ingesloten. De tas is terug bij de eigenaresse. Er wordt bekeken of de Cubaan legaal in Nederland is.

Eindhoven: Honkbalknuppels
Zaterdag om 0.20 uur is op het Stationsplein een 18-jarige man uit Geldrop aangehouden. De politie was naar het Stationsplein geroepen omdat twee mannen met honkbalknuppels het station inliepen. Bij het station stond een groep mensen. Bij controle bleek een van hen, de 18-jarige Geldroppenaar, een honkbalknuppel onder zijn kleding te hebben. In de auto waarmee hij gekomen was lag een tweede knuppel. De man is op het bureau gehoord en daarna met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De knuppels zijn in beslag genomen. Een lid van de groep was eerder op de avond mishandeld. Mogelijk was men uit op wraak.

Eindhoven: Verdachten bedreiging aangehouden
Vrijdagmorgen zijn twee Eindhovenaren van 33 en 29 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde na een onderzoek naar een bedreiging met een vuurwapen op 27 juli op de Abraham van Diepenbeeckstraat. Daar werd een 28-jarige Eindhovense vrouw bedreigd. De 33-jarige man werd in een woning aan het Rembrandtplein aangehouden. In de woning werd een vuurwapen met munitie gevonden. De andere werd op de Mortierlaan aangehouden. Daar werd ook een derde verdachte, een 29-jarige bewoner van de Antillen aangehouden. Hij gooide een vuurwapen het raam uit toen de politie de woning binnen wilde gaan. Het vuurwapen werd in de bosjes gevonden. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Onder invloed
Een 21-jarige automobilist uit Eindhoven is zaterdag om 4.25 uur op de Mecklenburgstraat betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 0,6 promille en kreeg een boete van fl 410,=.

Helmond: Verdachte geeft kopstoot
Op het Anne Frankplein is zaterdag om 2.25 uur een 26-jarige Helmonder aangehouden. De politie was naar zijn woning gestuurd omdat er ruzie was. Toen de politie ter plaatse kwam lag de voorruit eruit en de man stond in de deuropening. Met hem was geen gesprek te voeren. Hij begon de politiemensen uit te schelden. Dat was aanleiding om de man aan te houden. Met de handboeien om werd hij naar de politieauto gebracht, maar onderweg daar naartoe gaf hij een van de politiemensen plotseling een kopstoot tegen een oor. Zij had daar uren later nog last van. In de auto dreigde hij de politiemensen dood te zullen schieten. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: Fietsendieven
Op het Noordende zijn vrijdag om 21.30 uur een 34-jarige Helmonder en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij hadden op de Torenstraat een fiets weggenomen. Op het bureau is hen een proces-verbaal toegezegd. Daarna konden ze de straat weer op.

Helmond: Fotoapparatuur gestolen
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Schaarbeekdreef. De achterdeur is opengebroken. De bewoner mist een fotocamera, 5 lenzen, een flitser en zijn paspoort.

Bladel: Meisje gewond
Een 18-jarige meisje uit Reusel is vrijdag om 20.00 uur gewond geraakt toen zij op de Provincialeweg (ook bekend als de Raamloop) met haar auto in de sloot belandde. Zij miste een bocht en reed aan de linkerkant van de weg de droge sloot in. Ze is met een shock en mogelijk een whiplash in het St. Josephziekenhuis opgenomen.