Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdag op zaterdag
10:27 zaterdag 4 augustus 2001

Martin Panman
0651611628

Vrachtauto in de sloot

ZUIDLAREN. Vrijdagmiddag nam de bestuurder van een vrachtauto de bocht te krap en belandde met zijn auto op de kant in de sloot. De 56 jarige bestuurder uit Koudum had gras geladen in de buurt van de Camping de Vledders in Schipborg. Toen de auto vol was, wilde hij bij het viaduct Westlaren de Verlengde Stationsweg op rijden. Hier nam hij de bocht te krap en zakte in de sloot. Een bergingsbedrijf moest er aan te pas komen om de auto weer uit de sloot te takelen. De chauffeur bleef ongedeerd.

Geen voorrang

COEVORDEN. Op de Krimweg in Coevorden gebeurde vrijdagavond een ongeval tussen twee personenautos. Een 34 jarige bestuurder uit Coevorden sloeg vanaf de N34 linksaf de Krimweg op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 21 jarige bestuurder eveneens uit Coevorden. Beide bestuurders raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Frontale aanrijding

PATERSWOLDE. Op de kruising Hoofdweg/Dunantweg gebeurde vrijdagavond een frontale aanrijding tussen twee personenautos. Een 23 jarige automobilist uit Yde wilde op de kruising een voor hem rijdende auto inhalen. Hij zag daarbij te laat dat er een tegenligger aan kwam. Deze auto werd bestuurd door een 22 jarige man uit Haren. Als gevolg van de aanrijding werd nog een auto geraakt. Twee autos waren totall loss en 1 beschadigd. De Ydenaar liep wat kneuzingen op en de inzittende van de tegemoetkomende auto werd gewond aan het hoofd.

Auto schept snorscooter

HOOGEVEEN. Op de Notaris Mulderstraat in Hoogeveen gebeurde een frontale aanrijding tussen een auto en een snorscooter. Een 19 jarige inwoner van Hoogeveen reed met zijn auto tegen het verkeer in op Notaris Mulderstraat. Een bestuurder van een snorscooter eveneens woonachtig in Hoogeveen, verwachtte de auto daar niet. Gevolg een frontale aanrijding. De bestuurder van de snorfiets werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Na de behandeling moest hij mee naar het bureau voor het ondergaan van een bloedproef.

Inbreker aangehouden

HOOGEVEEN. Vannacht werd er ingebroken in café aan de Blankensplein in Hoogeveen. Getuigen zagen twee mannen, die in hun handen een aantal dienbladen en een emmer vol met flessen sterke drank bij zich hadden. Toen de getuigen de mannen daarop aanspraken ging 1 er vandoor. De andere kon overgedragen worden aan de politie. Het bleek een bekende van de politie te zijn. De 18 jarige inwoner van Hoogeveen in aangehouden en ingesloten. Hij gaf de diefstal toe. Naar de andere verdachte wordt nog gezocht.

Inbraak in Tienercentrum

HOOGEVEEN. Gisteren bleek er te zijn ingebroken in het Tienercentrum aan de Westerkerkstraat in Hoogeveen. De inbreker(s) kon met behulp van een vuilniscontainer de brandtrap van het gebouw bereiken. Daar vernielde hij het glas van de deur van de nooduitgang om in het pand te komen. Gestolen werd een TV met een videorecorder.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe