Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-08-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 4 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Scheemda: auto in sloot
Een 37-jarige vrouw uit Delfzijl belandde vrijdagmiddag met haar auto in een sloot langs de A7 bij Scheemda. De vrouw kwam uit de richting van Winschoten en nam de afslag naar Scheemda/Delfzijl. In een bocht van de afrit raakte ze de macht over het stuur kwijt en kwam naast der weg terecht. De vrouw kreeg de auto niet meer onder controle en kwam in een sloot tot stilstand. Ze kon ongedeerd uit haar zwaar beschadigde auto klimmen. De wagen is door een berger uit de sloot getakeld.

Bellingwolde: mannen aangehouden
Op de Rhederweg in Bellingwolde heeft de politie vrijdagnacht een 26-jarige en een 21-jarige man, beiden afkomstig uit Litouwen, aangehouden. De mannen reden in een auto met een vals Nederlands kenteken. Bij een routinecontrole door de politie bleek het kenteken van de auto voor een totaal andere wagen te zijn afgegeven. In de auto werden twee Litouwse kentekenplaten gevonden. Ook troffen agenten, naast auto-inbrekersgereedschap, een aantal tassen in de auto aan waarvan er één gevuld was met meerdere autoradios. Beide mannen en de auto zijn voor nader onderzoek naar het politiebureau gebracht. De verdachten zijn ingesloten.

Hoogezand: stuntende bromfietser gewond
In de Kerkstraat in Hoogezand raakte vrijdagnacht een 29-jarige bromfietser uit Sappemeer gewond. De man reed op zijn brommer in de richting van de Hoofdstraat. Bij het zien van een politiepatrouille, bezig met een alcoholcontrole, gaf de man gas en trok zijn brommer op het achter wiel. De man maakte een zogenaamde wheely en als een ware stuntman reed hij verder. Na een 15-tal meters verloor hij de controle over de brommer en kwam voor de ogen van de politiemensen hard ten val. De man brak een been en moest naar een ziekenhuis worden overgebracht. Zijn bromfiets is door de politie veiliggesteld.

Veendam: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagavond in de Winkler Prinsstraat in Veendam een 38-jarige man uit die plaats aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.3 promille uit. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Adorp: Fietsster gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg S2 bij Adorp is vrijdagmiddag een 15-jarig meisje uit Adorp gewond geraakt. Ze werd aan de hand op haar fiets voortgetrokken door een 18-jarige bromfietser eveneens uit Adorp. Ze verloor daarbij de macht over het stuur van fiets en reed de berm in. Het meisje kwam te vallen en moest met enkele hechtwonden en diverse schaafwonden naar een ziekenhuis worde gebracht.

Oldehove: auto te water
Aan de Boventilsterweg in Oldehove raakte vrijdagmiddag een 20-jarige vrouw uit haar Oldehove met haar auto in het water van het naast de weg gelegen kanaal. De vrouw reed in de richting van haar woonplaats en door nog onbekende oorzaak ging haar wagen slingeren. Ze raakte de controle over de auto kwijt en reed het kanaal in. Ze kon zelf uit de auto klimmen. Bij onderzoek door ambulancepersoneel bleek ze slechts een nat pak te hebben opgelopen. Haar auto is door een bergingsbedrijf uit het kanaal getakeld.

Stad volgt

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30ct/min).