Politiebericht Flevoland: gehele regio, 4-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Waarschuwing oplichting
FLEVOLAND - De politie heeft de afgelopen maand binnen de gehele regio een aantal meldingen van oplichtingen (met bedreiging) binnengekregen. Gedupeerden zijn bedrijven of particulieren die ingegaan zijn op aanbiedingen om gereedschappen (zoals boren en scharen) te laten slijpen en die met de onbekende slijpers geen duidelijke prijs- en afleveringsafspraken gemaakt hebben. Als de gedupeerden weigeren om te betalen, worden zij mondeling bedreigd. De politie onderzoekt deze meldingen. Om dit soort voorvallen te voorkomen, raadt de politie aan om duidelijke prijs- en afleveringsafspraken op papier te maken.

Historische rouwstoet
LELYSTAD - De historische rouwstoet die vrijdagmiddag vanaf de Meent richting De Gordiaan ging, is zonder problemen verlopen. De politie begeleidde de bijzondere begrafenisautos en koetsen en leidde het verkeer om. De stoet trok een groot aantal bezoekers (het precieze aantal is niet bekend bij de politie).

Aanhouding na brommerdiefstal
ALMERE Een 14-jarige jongen uit Almere is vrijdagmiddag aangehouden wegens een brommerdiefstal. Surveillerende agenten zagen de jongen en twee andere personen bij de Noorderplassen rijden op twee brommers. Bij het zien van de politie gingen de drie ervandoor en verstopten de brommers tussen de struiken ter hoogte van de Von Draisweg. De jongen werd even later te voet aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. De brommers zijn in beslag genomen; een daarvan was twee geleden gestolen.

Aanhouding op heterdaad
LELYSTAD Op het Agoradek is vrijdagavond een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens diefstal. Volgens een getuige reed de verdachte op een fiets door de parkeergarage met een schroevendraaier in zijn hand. Bij aankomst van de politie bleek dat hij een autoruit had vernield en een autoradio had gestolen. De fiets waarop hij reed was eveneens gestolen. De 44-jarige is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Openlijke geweldpleging
EMMELOORD Na een poging tot beroving zijn drie jongens van resp. 10, 11 en 12 jaar uit Emmeloord aangehouden wegens mishandeling van twee plaatsgenootjes van 10 en 11 jaar aan de Boslaan. De twee jongetjes werden door vier andere jongetjes bedreigd om ze van hun geld te beroven, wat ze overigens niet bij zich hadden. Daarbij werden ze geschopt en geslagen, maar wisten ze uiteindelijk de sporthal in te vluchten. Na de melding hield de politie drie van de vier verdachten aan en nam ze mee naar het bureau voor verhoor.

Schieten vanuit de auto
DRONTEN / BIDDINGHUIZEN Op een camping aan de Spijkweg zijn vrijdagavond een man van 23 uit Deurne en een van 18 uit Wapenveld aangehouden wegens het gebruik van een wapen. De verdachten schoten volgens getuigen vanuit hun auto met een luchtdrukpistool op een aantal personen, waaronder een 17-jarig meisje uit Musselkanaal. Aan de hand van getuigenverklaringen hield de politie de twee verdachten korte tijd later aan, waarna ze bekenden dat ze s middags ook een aantal fietsers beschoten hadden. De 23-jarige is een bekende van de politie in Deurne. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE Vrijdagmorgen zijn een 58-jarige bestuurder van een bestelbus uit Almere en zijn 30-jarige passagier uit Lelystad gewond geraakt na een aanrijding met een 29-jarige automobilist uit Hilversum. De Almeerder reed over de Antennestraat vanaf de Havendreef richting Tunerstraat, maar zag op de kruising de man uit Hilversum over het hoofd, die van de Antennestraat naar de Tunerstraat wilde. De 30-jarige is ter plaatse behandeld door GGD-ambulancepersoneel, de 58-jarige is ter controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis, waarna hij weer naar huis mocht. De 29-jarige had geen zichtbaar letsel en kon zijn weg vervolgen. Het wegdek is olievrij gemaakt door de brandweer.

ALMERE Een 19-jarige bromfietser uit Almere is vrijdagavond licht gewond geraakt na een botsing met een 38-jarige automobiliste uit Almere. De vrouw reed over de Hoogezandstraat vanaf de Dokkumlaan richting het Ter Apelpad. De bromfietser reed over het fietspad van de Dokkumlaan, richting Spoorbaanpad. Bij de kruising Hoogezandstraat / Spoorbaanpad wilde de automobiliste het fietspad oversteken, waarbij ze bromfietser over het hoofd zag, met een aanrijding tot gevolg.

Autos vernield
LELYSTAD In het centrum van Lelystad in de omgeving van de Zandbank zijn vrijdagnacht zeven autos vernield. Van zes voertuigen werden een of meerdere ruiten ingeslagen, waarna uit sommige autos goederen werden gestolen. De eigenaars hebben inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 44-jarige automobiliste uit Lelystad is vrijdagavond aangehouden wegens rijden onder invloed. Na een melding van een aanrijding op de Gelderse dreef trof de politie de vrouw aan bij haar auto, die tegen een bord op de middenberm stond. Bij de controle bleek dat de vrouw onder invloed verkeerde. Zij blies meer dan 1300 UG/L (3.0 promille), zodat er een bloedproef afgenomen is. Haar rijbewijs is ingevorderd.

LELYSTAD Aan de Binnenhavenweg is afgelopen nacht een 35-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd aangehouden omdat hij met een zwaar beschadigde terreinwagen over de weg reed. Hij verklaarde desgevraagd dat hij tegen een boom gereden was. Bij controle bleek dat de man onder invloed verkeerde. Hij blies 810 UG/L (1.85 promille). Zijn rijbewijs is ingenomen.